Utrecht – Veilinghavenkade 26

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 290.000,- k.k.
Adres: Veilinghavenkade 26
Postcode: 3521 AK
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 4
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Parkeergarage, Op afgesloten terrein
Woonoppervlakte: 80 m2
Soort: Woonboot
Soorten: Parkeerkelder
Perceel: 165 m2
Soort: Vrijstaand steen
Aangeboden sinds: 9 juli 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, In centrum, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 290.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Aangeboden: een unieke kans, een ligplaats (erfpacht) waar je met je eigen historische woonschip in hartje Utrecht in een sfeervolle haven kunt wonen.

LET OP: alleen de ligplaats met aanhorigheden wordt aangeboden (zonder woonschip).

Het gebeurt zelden dat een ligplaats beschikbaar komt waar je met een eigen schip kunt gaan wonen, met zeer gunstige erfpachtvoorwaarden.
Het is een ligplaats voor permanente bewoning, met erbij onder meer een vaste parkeerplaats in een veilige parkeergarage en gebruik van werk- en bergruimte in een gemeenschappelijk loodsgebouw.

Deze ligplaats bevindt zich samen met 14 andere ligplaatsen in de haven die speciaal voor historische schepen gecreëerd is in de voormalige haven van de Utrechtse groenteveiling. Nadat de haven niet meer in gebruik was voor de veiling werd hij geschikt gemaakt voor het afmeren van 15 woonschepen. Het eindresultaat is een gezellige haven met een fijne kade en onder meer de zogenoemde “U- Trechters”, een restaurant en een afmeerplaats voor het bijzondere Utrechtse Statenjacht.

De brede kade (circa 9 meter) is rustig, niet bedoeld voor verkeer. Met name voor bewoners is het mogelijk even met de auto bij hun woonschip te staan. De kade is geen parkeerruimte.
Op deze locatie woon je op loopafstand van het centraal station. Ook bereik je gemakkelijk het centrum van Utrecht.
Dichterswijk is een levendige en kinderrijke wijk. Er zijn parken, scholen, sportvelden en winkels dichtbij in de buurt.
De Veilinghaven is een gezellige locatie om te wonen, met fijne buren. Er zijn regelmatig spontane borrels of BBQ’s en eens per jaar organiseren de bootbewoners het “(kerst) lichtjes aan schreeuwen” met gluhwein, chocomel en poffertjes voor alle kinderen en buren van dichtbij en veraf.

In de Veilinghaven mogen op basis van de gemeentelijke regelgeving zogenoemde varend monumenten afgemeerd worden. In de gemeentelijke Havenatlas is bij de ligplaatsen in de Veilinghaven aangegeven: Voor historische vaartuigen, ingeschreven in het register als varend monument (met voorkeur voor A- en vrijstelling voor B- en C-status), waarop gewoond mag worden.

Een woonschip dat aan de gemeentelijke eisen voldoet mag op de ligplaats liggen. De lengte en breedte van het schip mogen maximaal 30 x 5,5 meter zijn.

Er is de mogelijkheid bij het woonschip een recreatievaartuig langszij af te meren. Zo kun je een rondje door de singels en grachten van Utrecht varen, of verder weg. Of wil je liever op een andere manier van het water genieten? Je stapt zo vanuit je drijvende woning op je SUP-board of in je kano.

De ligplaats is in gebruik op basis van erfpacht die eeuwigdurend afgekocht is. Je hoeft dus voor het gebruik geen liggeld of een canonbedrag of iets dergelijks te betalen.

Bij het gebruik van de ligplaats zijn twee stallingsvoorzieningen in de kademuur voor onder meer fietsen inbegrepen (totaal circa 3,75 m2). Ook is er een vaste parkeervoorziening voor een auto in een afgesloten parkeergarage onder een gebouw op circa 350 meter afstand. Bovendien is er voor de eigenaren van de woonschepen een gemeenschappelijk gebouw met een steiger, een werk/recreatieruimte en individuele bergingen. De eigen berging heeft een oppervlakte van circa 7,27 m2, waarvan circa 3,5 m2 zolderruimte is.

De ligplaats is in de advertentie bij de kenmerken aangegeven als deelperceel van het veel grotere gehele perceel. De oppervlakte van het deelperceel is berekend op basis van de afmetingen die voor een schip op deze ligplaats toegestaan zijn: 30 x 5,5 is circa 165 m2.
De oppervlakte van de woonruimte en inhoud et cetera zijn fictief aangegeven op basis van bestaande andere woonschepen (deze zijn afhankelijk van welk woonschip er komt te liggen).

Op basis van een woonboot als registergoed en het erfpachtrecht is een hypotheek mogelijk, op deze locatie gewoonlijk bij de Rabobank. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Over het waardedeel van het erfpachtrecht dient bij eigendomsoverdracht 10,4% overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 325.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 33
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 185
Kamers: 8

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 250.000,-

Adres: Billitonkade 140
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 59
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 435.000,-

Adres: Veilinghavenkade 44
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 110
Kamers: 6

Bekijk dit object »