Aanbod

Welkom bij onze aanbod pagina! Hier vindt u een unieke collectie van prachtige woningen op het water, waar u kunt genieten van een bijzondere levensstijl te midden van rust, sereniteit en natuurlijke schoonheid.

Stelt u zich eens voor: elke ochtend ontwaakt u met het kalmerende geluid van kabbelend water en wordt u begroet door adembenemende uitzichten. Onze waterwoningen bieden een ongeëvenaarde ervaring van harmonie met de omgeving. Of u nu wilt ontspannen in uw privéterras met een verfrissend briesje, uw eigen boot wilt aanmeren bij uw voordeur of gewoon wilt genieten van de rustige omgeving, onze waterwoningen hebben alles wat u nodig heeft voor een idyllisch leven op het water.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Koopprijs: € 210.000,- k.k.

Projecten

In Nederland wordt in toenemende mate gesproken over wonen op het water. Langzamerhand wordt hiernaar ook serieus projectmatig gekeken. Dat kan nog veel beter.

Aanbeveling naar aanleiding van berichten van mensen die zich afvragen:

“Waar blijven al die drijvende woningen?”

Veel mensen zijn enthousiast over wonen op het water, kijk maar naar 10.000 tot 11.000 woonboten (drijvende woningen in allerlei soorten en maten) die al sinds jaar en dag op hun ligplaatsen op de Nederlandse wateren dobberen. De meesten van hen hebben ooit zelf het wiel uitgevonden en hebben alles geregeld wat nodig is: waterpeilbestendige toegangsvoorzieningen, vorstbeveiligde waterleidingen om maar eens wat te noemen (voor individuen blijkbaar simpele zaken waarover projectpartijen oeverloos kunnen vergaderen). Oude bootjes naast nieuwe arken, alleenwonenden tussen gezinnen, alle variaties komen voor.
Het aantal ligplaatsen breidt echter niet of nauwelijks uit, het aanbod is niet afgestemd op de vraag. De overheid wil dat blijkbaar niet of onvoldoende. Ik ben ervan overtuigd dat je morgen een groot aantal ligplaatsen kunt uitgeven (verkopen) die dan als het ware overmorgen allemaal verkocht zullen zijn aan mensen die zelf hun droom willen verwezenlijken.
Maar dat gebeurt niet. Als er gesproken wordt over uitbreiding, dan betreft het met name projecten van “watervilla’s” (omdat dan woonboten of woonarken ineens ongewenste woorden zijn). En dus blijft het vooral bij praten (zoals ik al jaren merk tijdens congressen, netwerkbijeenkomsten en dergelijke) en wordt er niet of nauwelijks iets gerealiseerd.
Wil je dus meer doen dan praten? Verdiep je als overheid dan eens in de mogelijkheid van projecten met ligplaatsen waar mensen hun zelf ontworpen woonark of varende woonschip kunnen afmeren.

De wil is er wel, nu nog de waterweg vrij maken.