Laag-Keppel – Rijksweg 94d

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 190.000,- k.k.
Adres: Rijksweg 94d
Postcode: 6998 AK
Plaats: Laag-Keppel
Provincie: GELDERLAND
Onderhoud binnen: Redelijk
Onderhoud buiten: Matig
Aantal Kamer(s): 4
Woonoppervlakte: 70 m2
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: Electrische verwarming
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 29 april 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 190.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u de vrijheid van het wonen op het water beleven, in de prachtige omgeving van de Oude IJssel? Dan is dit uw kans, in deze woonboot met de toepasselijke naam Liberté die nu te koop is.

De karakteristieke woonboot ligt op een fraaie locatie, met waterbeleving en met een tuin op de oever. Hier kunt u tot rust komen, met watervogels als buren.

Deze woonboot is ingedeeld als volgt. Via een loopbrug is de voordeur bereikbaar. Via de hal/entree kunt u naar links naar de woonkamer. Vanuit de woonkamer is de separate keuken te betreden. Vanuit de gang zijn links een toilet en een slaapkamer te bereiken. Aan het einde van de gang is een grotere slaapkamer bereikbaar. Daaraan bevindt zich een eenvoudige wasruimte. Aan het einde van de woonboot bevindt zich een laatste kleine kamer.

Op de oever is een perceel grond in gebruik als tuin, met een oppervlakte van circa 160 m2. In de tuin staat een houten schuur van circa 12 m2.

De woonboot is lopend via een pad te bereiken, vanaf het parkeerterrein achter de eetgelegenheid De Olde Schole.

De locatie bevindt zich in een prachtige omgeving. In de directe nabijheid zijn er volop mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Onder meer Landgoed Sterrebos en Kasteel Keppel zijn goed bereikbaar. Of wilt u liever op het water genieten? Vanaf de woonboot stapt u zo op uw SUP board of in uw kano.

In de ruimere omgeving is er een prachtig landschap in een bosrijke omgeving.

Laag-Keppel is een kleine plaats in de gemeente Bronckhorst. De plaatsen Doesburg en Doetinchem zijn goed bereikbaar (op circa 6 km afstand).

De woonboot heeft een vaste ligplaats in water van het Waterschap Rijn en IJssel. Het liggeld voor de ligplaats bedraagt volgens opgave van het Waterschap circa € 1.800,- per jaar.

Een oeverperceel dat grenst aan de tuin is eigendom van een stichting. Met deze stichting kan de eventuele huur afgestemd worden van het deel dat gewenst is voor gebruik bij de tuin van de woonboot. Voor het deel dat momenteel in gebruik is bedraagt de huur circa € 350,- per jaar.

Let op: Deze woonboot heeft een stalen casco en heeft achterstallig onderhoud. Met name is de woonboot lange tijd niet op een werf uit het water geweest. Het laatste werfbezoek was in circa 2009. Destijds was het casco in goede of redelijke staat (er werden twee plaatjes op gelast). Het bouwjaar van het casco is 1917, de opbouw is er in 1954 op geplaatst.
De woonboot wordt nadrukkelijk aangeboden en verkocht in de staat waarin deze momenteel verkeert. In de huidige staat zal een hypotheek niet of moeilijk mogelijk zijn. Er zal eerst een werfbeurt nodig zijn.

Het is mogelijk de woonboot grondig op te knappen. In het algemeen kan er interesse zijn de woonboot te vervangen door een andere bestaande of nieuw te bouwen woonboot die op de betreffende ligplaats kan en mag liggen. Vooralsnog is er informatie van de betreffende overheden op basis waarvan een woonboot met maximale afmetingen 21 x 5 meter en een hoogte boven water van 6 meter toegestaan kan worden.

Voor een woonboot in goede staat is gewoonlijk een hypotheek mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. Voor woonboothypotheken gelden specifieke voorwaarden. Voor actuele mogelijkheden (en doorverwijzing naar gespecialiseerde intermediairs) kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten zijn de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woon- en andere ruimte en afmetingen (bijvoorbeeld in het bouwbesluit) veelal afwijkend van woonhuizen. Bij metingen wordt de meetinstructie soms deels niet toegepast, onder meer vanwege de plafondhoogtes. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 690.000,-

Adres: Vechtdijk 314
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 135
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Zuidervaartdijk 107rood
Plaats: KROMMENIE
Oppervlakte: 62
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 0,-

Adres: Steegse Haven 11
Plaats: RHEDEN
Oppervlakte: 67
Kamers: 4

Bekijk dit object »

  • Kluswoning