Utrecht – Keulsekade 350

Status: Verkocht
Koopprijs: € 385.000,- k.k.
Adres: Keulsekade 350
Postcode: 3531 JZ
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 6
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 96 m2
Bouwjaar: 1914
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 31 mei 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 385.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Groot woonschip op aantrekkelijke locatie in Utrecht.

In de stad Utrecht is op een vaste ligplaats in het Merwedekanaal deze woonboot te koop. Wilt u wonen op een bijzondere locatie op het water, genieten van de watervogels, buiten zijn en toch in de stad wonen? Dan is dit woonschip uw kans.

Deze ruime woonboot, met de naam Spera in Deo, is geschikt en bestemd voor permanente bewoning. Van oorsprong was de woonboot een varend vrachtschip, dat na vele jaren trouwe dienst omgebouwd werd. Het schip begon een nieuw leven als stil liggende woonboot, in een prachtig stukje Utrecht in het brede water van het Merwedekanaal.

Van voor naar achter is deze woonboot ingericht met de volgende ruimtes.
Werkruimte (niet afgetimmerd) / gang / slaapkamers 1 en 2 / toilet/ tussenruimte / woonkamer / keuken / stuurhuis / slaapkamer 3
De totale oppervlakte van deze ruimtes is circa 96 m2.

Onder het voordek bevindt zich een bergruimte met een oppervlakte van circa 15 m2. In het schip is nog de machinekamer (met onder meer de motor) aanwezig, maar niet meer in gebruik.
Het schip wordt verwarmd met centrale verwarming met een diesel CV-ketel. Het leidingwater wordt verwarmd door een elektrische 80 liter boiler. Afvalwater wordt naar de gemeentelijke riolering afgevoerd door een eigen rioolpomp.

De Spera in Deo is een karakteristiek woonschip, dat deels omgebouwd is en deels nog in de oorspronkelijke staat verkeert. Het is een groot schip met een lengte en breedte van respectievelijk circa 31,5 en 5 meter. Het is een schip dat geschikt is om door een volgende eigenaar naar eigen wens te (laten) verbouwen. Door de grote afmetingen zijn er vele creatieve en functionele aanpassingen mogelijk.

Bij het woonschip is een stukje oever ingericht als tuin, met groen en een schuurtje. Op het schip is een terras gecreëerd, waarop u heerlijk kunt verblijven en genieten van het fraaie uitzicht over het brede water van het Merwedekanaal.

De Keulsekade is ter plaatse ingericht met ligplaatsen voor woonboten. De rustige weg wordt met name gebruikt door fietsers en wandelaars. Voor bewoners is het mogelijk de auto langs de weg te parkeren.

Deze locatie is bestemd voor woonschepen. Oorspronkelijk waren het vooral varende woonschepen, die op veel ligplaatsen dubbel afgemeerd zijn. Ook de Spera in Deo ligt zo afgemeerd, naast een ander schip. Op de luchtfoto’s is goed de afmeersituatie te zien.
In 2016 is door de gemeente Utrecht een besluit genomen dat op deze locatie aan de Keulsekade (en op nog twee andere locaties) er geen woonarken afgemeerd mogen worden. Het is toegestaan het woonschip te vervangen door een ander woonschip, maar niet door een woonark.

De ligplaats bevindt zich op een gunstige locatie in de gemeente Utrecht. In een mum van tijd kunt u het centraal station bereiken. Ook met de auto kunt u alle kanten op, de snelwegen A2, A12 en A27 zijn goed bereikbaar.

De woonboot heeft een vaste ligplaats op deze locatie, met een ligplaatsvergunning van onder meer de gemeente en een huurovereenkomst van de rijksoverheid (het Rijksvastgoedbedrijf RVB). Jaarlijks wordt aan het RVB een bedrag van circa € 1.650,- betaald. Het gebruik kan voortgezet worden door volgende eigenaren van het woonschip.

De woonboot is als registergoed op naam van de volgende eigenaar te stellen in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Een hypotheek is gewoonlijk mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit. Voor actuele mogelijkheden kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Kortom: wilt u wonen in Utrecht, in een grote drijvende woning met de charme van een karakteristiek schip? En deinst u er niet voor terug de handen uit de mouwen te (laten) steken? Dan is de Spera in Deo een zeer geschikte keuze!

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 399.000,-

Adres: Hargervaart 3w
Plaats: SCHOORL
Oppervlakte: 102
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 569.000,-

Adres: Billitonkade 148
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 88
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Crooswijksebocht 71
Plaats: ROTTERDAM
Oppervlakte: 43
Kamers: 2

Bekijk dit object »