Wijk Bij Duurstede – Inundatiekanaal 5

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 180.000,- k.k.
Adres: Inundatiekanaal 5
Postcode: 3961 MA
Plaats: Wijk Bij Duurstede
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Redelijk
Onderhoud buiten: Redelijk
Aantal Kamer(s): 2
Woonoppervlakte: 31 m2
Bouwjaar: 1927
Soort: Woonboot
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 18 april 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 180.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Op een prachtige plek is dit buitenkansje te koop. Een karakteristieke woonboot op een vaste ligplaats in een bijzonder mooie omgeving.

De woonboot ligt aan een oever met veel groen, in het Inundatiekanaal van Wijk bij Duurstede, in een waterrijke omgeving waar de rivier de Nederrijn overgaat in de Lek.

Deze woonboot is een stalen scheepje dat in het verleden bedoeld was voor de beroepsvaart. Het is technisch nog in orde om te kunnen varen (handig om voor periodiek onderhoud naar een werf te gaan) en wordt al geruime tijd gebruikt als stil liggend woonschip op een vaste ligplaats.

Het woonschip met de naam Goverline past in de categorie klein maar fijn. Via de achterdeur kun je het stuurhuis betreden, met voldoende ruimte (circa 6 m2) om genoeglijk te zitten en te genieten van het uitzicht met aan de overzijde van het water de molen. Vanuit het stuurhuis is de woonruimte te bereiken (circa 25 m2), ingedeeld met achtereenvolgens een open keuken, woonkamer, gang, badkamer en slaapkamer. De plafondhoogtes zijn beperkt, circa 1,90 meter.

Bij de woonboot is veel buitenruimte aanwezig. Op het scheepje zijn er een voor- en achterdek en kajuitdak. Op de oever is er beneden ruimte voor een zitje en is op wat hoger niveau een ruimere zitgelegenheid gecreëerd.
De tuin van het woonschip en de naastgelegen woonboten is van de weg afgeschermd met een hoge haag. Langs de weg is er voldoende ruimte om te parkeren.

Wijk bij Duurstede is een gezellige vestingstad met circa 14.000 inwoners. De ligplaats van de woonboot bevindt zich aan de zuid-oost kant van de stad. Vanaf die locatie loop je zo de natuur in, een gebied met onder meer de voor velen aantrekkelijke uiterwaarden langs de Nederrijn en Lek. Ook op de fiets zijn er mooie tochten te maken. En uiteraard is er ruim voldoende gelegenheid om op het water te genieten.

De beroemde molen “Rijn en Lek” heeft een markante plaats in de directe omgeving. Vanuit de woonboot en de tuin is er dag en nacht een fraai uitzicht op de molen, die bovenaan de dijk op de stadspoort gebouwd is.
De Goverline heeft een vaste ligplaats in gebruik (water en land) op basis van een huurovereenkomst met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Ook is er een watervergunning van Rijkswaterstaat. De huur voor de ligplaats (water en land) bedraagt circa € 1.700,- per jaar.

De woonboot wordt aangeboden in de bestaande situatie. Een nieuwe eigenaar die de handen uit de mouwen kan steken kan er weer een goed scheepje van maken.
Op de ligplaats is er een mogelijkheid de huidige woonboot te vervangen door een ander woonschip of een woonark. De mogelijkheden zijn beperkt. Er dient rekening gehouden te worden met wat door de overheden toegestaan wordt en met de door het jaar wisselende waterstanden (soms erg hoog en soms erg laag).

De woonboot heeft een stalen casco en behoort periodiek voor onderhoud naar een werf te gaan. Verzekeraars hebben gewoonlijk als eis dat een woonboot met stalen casco regelmatig (bijvoorbeeld om de 5 jaren) voor onderhoud naar een werf gaat.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

De woonboot kan op naam van de koper (nieuwe eigenaar) overgeschreven worden in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek alleen mogelijk bij de Rabobank. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden. In de huidige technische staat zal er waarschijnlijk geen hypotheek mogelijk zijn zonder combinatie met een verbeterplan.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft bij de verkoop van een woonboot geen overdrachtsbelasting betaald te worden.
Voor de overdracht dient de koper akkoord te gaan met de keuze van de notaris door de verkopers.

Alle genoemde maten zijn circa-maten. Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 435.000,-

Adres: Veilinghavenkade 44
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 110
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Zuidervaartdijk 107rood
Plaats: KROMMENIE
Oppervlakte: 62
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 450.000,-

Adres: Angstelpad 14ws
Plaats: LOENERSLOOT
Oppervlakte: 170
Kamers: 5

Bekijk dit object »

  • Kluswoning