Almere – Weteringkade 7

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 750.000,- k.k.
Adres: Weteringkade 7
Postcode: 1358 AH
Plaats: Almere
Provincie: FLEVOLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 5
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 138 m2
Bouwjaar: 1995
Soort: Woonboot
Dak type: Lessenaardak
Soorten verwarming: CV ketel
CV ketel type: Intergas - propaan
Soorten: Geen garage
Perceel: 453 m2
Soort: Vrijstaand hout
Energieklasse: A
Energielabel einddatum: 9 februari 2034
Aangeboden sinds: 29 april 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 750.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Prachtige grote woonark op een schitterende locatie in een buitengebied.

Wil je op een bijzondere manier de vrijheid van het wonen op het water ervaren, met veel buitenruimte en bovendien recreatiemogelijkheden naast de deur?
Dat is mogelijk in deze fraaie woonark met twee woonlagen in het water van de Lange Wetering, aan de zuidzijde van Almere.

Een opmerkelijk voordeel is dat zowel de ligplaats in het water als de grond (circa 275 m2 tuin) op de oever in eigendom zijn (totaal 453 m2).

De ark heeft een lengte van 17 meter en een breedte van 5,5 meter. Met een woonoppervlakte van 138 m2 en de creatieve vormgeving van de ark is er een goed evenwicht tussen woonruimte en ruimtelijke beleving in de diverse vertrekken.
Deze woonark is onder architectuur gebouwd en door de huidige eigenaren in de huidige goede staat gebracht en gehouden.

De indeling van de woonark is als volgt.

Vanaf de oever is via een loopbrug de voordeur bereikbaar. Op de bovenste woonlaag bevinden zich de entree, een overloop, een werk/zitkamer met daaraan een serre, een toilet en een slaapkamer met badkamer.
Een niveau lager zijn er de woonkamer met een open keuken, een tweede slaapkamer met tweede badkamer en een technische ruimte.

De woonark ligt op een prachtige locatie. Het uitzicht is fenomenaal, over het brede water en de natuur aan de overzijde. Als je goed kijkt kun je onder meer herten en bevers in hun leefgebied zien.
Het water dat golft als er wind is of juist spiegelt bij windstilte, met watervogels als mede-waterbewoners… Dagelijks kun je genieten van deze bijzondere woonvorm. Starend over het water kun je prima tot rust komen. Op je activiteitenlijstje kun je mijmeren als een favoriete tijdsbesteding noteren.

De oever is ingericht met een tuin (circa 275 m2) met meerdere terrassen. Naar keuze kun je in de zon of juist in de schaduw vertoeven.
Zit je liever buiten aan de waterzijde van de woonark? Ook dat is mogelijk, op het drijvende terras dat in 2022 nieuw afgemeerd werd. Bovendien kun je er een recreatievaartuig afmeren waarmee je in de omgeving of verder weg kunt varen. En wat wil je nog meer, zo vanuit je drijvende woning een duik in het water om heerlijk te zwemmen, op je SUP-board of in je kano stappen? Er is van alles mogelijk, ook op het land waar je in de omgeving heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Op de oever is een grote geïsoleerde schuur aanwezig, met een breedte van circa 4 meter en een lengte van circa 4,80 meter. Daaraan bevindt zich een overkapping met een lengte van circa 4,80 meter.

Langs de tuin is er een haag als erfafscheiding. Daarlangs is er voldoende parkeerruimte voor een aantal auto’s. Voor het opladen van een elektrische auto is er een eigen laadpaal, die in 2022 geplaatst werd.

De woonark wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming met een Intergas CV-ketel, met onder meer 2 convectorputten in de woonkamer en vloerverwarming in de woonkamer, keuken, badkamer en de serre. Voor de verwarming van het leidingwater is er een geiser. Midden in de woonkamer beneden is er een fraaie houtkachel, die in 2023 geplaatst werd.
Vanzelfsprekend is de ark goed geïsoleerd. Er zijn 10 stuks zonnepanelen, gemonteerd op het dak van de opstal in de tuin. De ark heeft energielabel A.

Langs de Weteringkade liggen 21 woonarken. Het zijn allemaal woonarken met kavels (ligplaatsen met oeverdelen) in eigendom. Deze locatie met woonboten is ontstaan op basis van een initiatief dat zo’n 40 jaar geleden ontstond. Het resultaat is een bijzondere locatie met mensen die er naar tevredenheid wonen in hun drijvende woningen.

Op basis van de woonark met een inschrijving in het scheepsregister van het Kadaster en de ligplaats en oever in eigendom is een hypotheek mogelijk. Voor verkrijging van een hypothecaire lening voor woonboten kun je terecht bij de Rabobank en bij Orange Credit.
Voor woonboothypotheken gelden specifieke voorwaarden. Voor actuele mogelijkheden (en doorverwijzing naar gespecialiseerde intermediairs) kun je contact opnemen met de verkopende makelaar.

Bij de verkoop/levering dient overdrachtsbelasting op basis van de waarde van de grond betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, heeft u vragen, wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 725.000,-

Adres: Leidsekade 224
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 98
Kamers: 5

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 385.000,-

Adres: Keulsekade 350
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 96
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 325.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 33
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 185
Kamers: 8

Bekijk dit object »