Nieuwegein – Utrechtsestraatweg 100

Status: Verkocht
Koopprijs: € 300.000,- k.k.
Adres: Utrechtsestraatweg 100
Postcode: 3438 AR
Plaats: Nieuwegein
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Matig tot redelijk
Onderhoud buiten: Matig tot redeljk
Aantal Kamer(s): 4
Woonoppervlakte: 70 m2
Soort: Woonboot
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 26 juli 2023
Liggingen: Aan water, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 300.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Monumentale woonboot op aantrekkelijke locatie in Nieuwegein.

Op een aangename plaats in Nieuwegein ligt deze bijzondere woonboot. De woonark met de naam Mississippi is gebouwd als drijvende woning op basis van een stalen scheepscasco. Aan de opbouw is de invloed te zien van De Stijl en Het Nieuwe Bouwen. Onder meer de witte gestucte wanden, de kleuren van de relingen en de kozijnen en de rode voordeur, het fraaie houten interieur, maken deze bijzonder vormgegeven woonboot een uniek exemplaar.

De woonboot is fraai ingericht, met veel hout en onder meer diverse glas-in-lood ramen. Op veel plaatsen zijn op creatieve wijze kastenruimtes gecreëerd, die passen in de interieurstijl van het geheel.

Vanaf ooit een andere ligplaats elders in Nederland kwam de woonboot in 2003 naar de huidige ligplaats in Nieuwegein. De karakteristieke woonboot trekt nogal wat aandacht. In 2017 werd specifiek over deze woonboot op basis van onderzoek een uitgebreid artikel geschreven in het blad Cronyck de Geyn, met als titel: De Stijl / Het Nieuwe Bouwen in Nieuwegein – Het verhaal van het woonschip Mississippi. Ook verschenen in andere bladen publicaties.

De indeling van de woonboot is als volgt. Bij binnenkomst is vanuit de gang naar links de woonkamer bereikbaar, met een open keuken. Vanuit de gang naar rechts zijn diverse ruimtes bereikbaar, onder meer een bijkeuken, een toilet en douche en twee slaapkamers. Ook zijn er vaste kastruimtes.

Aan de woonkamer is een inpandig terras gesitueerd. Vanaf dat terras kan een drijvend terras met een oppervlakte van circa 35 m2 betreden worden.
Vanuit de grote slaapkamer is een klein terras aan de kopse zijde van de woonboot te betreden.

Vanaf het inpandige terras aan de woonkamer kan men via een vaste trap naar een hogere tweede woonlaag. Daar is een ruimte gesitueerd die te gebruiken is als werkkamer, zitkamer of slaapkamer. Aan de andere zijde van die ruimte is een overdekte buitenplaats (dakterras) aanwezig. Vanaf de diverse locaties is er uitzicht over de waterrijke omgeving.

Een oeverdeel is in gebruik als tuin, met een klein deel beplanting en een terras met daarop een houten schuur.

De woonboot is aangesloten op aardgas, leidingwater en elektriciteit. De woonboot wordt verwarmd met een CV-installatie met een Remeha combiketel. Via een eigen rioolpomp wordt afvalwater geloosd naar de gemeentelijke riolering.

Het is eventueel mogelijk bij de woonboot een recreatievaartuig af te meren, waarmee u over het Merwedekanaal kunt varen richting Nieuwegein of richting Utrecht.

LET OP:
De staat van onderhoud van het geheel heeft op een aantal punten aandacht nodig. Met name het stalen casco (de bak waarop de opbouw geplaatst is) is in zeer matige staat. Woonboten met stalen casco’s dienen iedere circa 6 jaren naar een werf te gaan. Het laatste werfbezoek was in 2018. Bij het eerstvolgende werfbezoek zijn eventueel forse kosten te verwachten. Een overweging voor een volgende eigenaar is de mogelijkheid de woonboot in een betonnen casco te plaatsen, zodat werfbezoek niet meer nodig is.
Ook is er voor de opbouw op diverse punten aandacht nodig. Hoewel de woonboot goed bewoonbaar is, kan deze beschouwd worden als “kluswoning”. Een volgende eigenaar kan met respect voor de historie de woonboot weer in goede staat brengen met een bijbehorend hoger waarde-niveau.

Zoals gewoonlijk is de ligplaats (water en oever) van de woonboot op deze locatie geen eigendom. De ligplaats is van de overheid en wordt gebruikt met een ligplaatsvergunning/ontheffing van Rijkswaterstaat.

Kortom, een bijzondere woonboot, met veel buitenruimte, in een nautische omgeving waar Merwedekanaal en Amsterdam-Rijnkanaal elkaar kruisen. En ook met technische aandachtspunten.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

De woonboot is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is voor woonboten een hypotheek mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de verkoop/levering van de woonboot hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 435.000,-

Adres: Veilinghavenkade 44
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 110
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 200.000,-

Adres: Utrechtse Jaagpad 56C
Plaats: LEIDEN
Oppervlakte: 74
Kamers: 4

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 250.000,-

Adres: Billitonkade 140
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 135
Kamers: 3

Bekijk dit object »

  • Kluswoning