Amsterdam – Cas Oorthuyskade 5

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 690.000,- k.k.
Adres: Cas Oorthuyskade 5
Postcode: 1087 DP
Plaats: Amsterdam
Provincie: NOORD_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Woonoppervlakte: 150 m2
Bouwjaar: 1936
Soort: Woonboot
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 380 m2
Aangeboden sinds: 8 november 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 690.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Het stoere woonschip Nova Cura is te koop, op een zeer aantrekkelijke locatie net buiten de ring van Amsterdam.

Hier kunnen liefhebbers van water en wonen hun hart ophalen. Het schip is in zeer goede staat en in de huidige situatie goed bewoonbaar. De schipperswoning geeft voldoende ruimte om te starten en vervolgens op creatieve wijze in het voormalige vrachtruim en de rest van het schip naar eigen inzicht een fantastische grote woonruimte te (laten) maken.

Let op: Het woonschip wordt verkocht in de huidige staat. Momenteel is de woonoppervlakte van de schipperswoning circa 60 m2. Vanwege de specifieke situatie is de woonoppervlakte in de advertentie aangegeven min of meer als een gemiddelde van de huidige situatie en de te creëren eindsituatie.

Het woonschip ligt op een ligplaats als waterkavel op basis van erfpacht. In 2015 werd deze locatie aan de Cas Oorthuyskade speciaal ingericht voor woonschepen. Geen arken, maar schepen die passen bij het nautische karakter van het geheel.

Het woonschip Nova Cura is een groot schip met een lengte van maar liefst circa 40 meter (om precies te zijn net geen 40 meter) en een breedte van circa 6,30 meter. Met die forse afmetingen en de goede kwaliteit van het schip is het uitstekend geschikt om het te verbouwen tot een woonschip met veel woonruimte.
Om een indruk te geven van een mogelijke verbouwing is een ontwerper met veel ervaring met woonschepen (David Koel van Woodies at Berlin) al aan de slag gegaan met als resultaat schetsen van een schip met veel leefruimte, zit- en werkplekken, drie slaapkamers, twee badkamers en buitenruimte met onder meer een verdiept terras.
Een volgende eigenaar kan kiezen het ontwerp verder te laten uitwerken of zelf aan de slag te gaan met een eigen ontwerp. Afhankelijk van de indeling kan het eindresultaat een woonschip met meer dan 250 m2 woonruimte zijn.

De Nova Cura werd in 1936 gebouwd als vrachtschip. In de huidige staat is het vrachtruim nog leeg. Als je erin loopt adem je de sfeer van het werkzame leven van het schip, met de houten azobé vloer en de geklonken scheepshuid nog mooi in het zicht.
De schipperswoning aan de achterzijde is prima bewoonbaar en heeft een indeling met een stuurhuis, een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Inclusief de stuurhut is er circa 60 m2 woonruimte. Bovendien is er op het dak van de schipperswoning een dakterras met weids uitzicht over het brede water.

Het schip is goed onderhouden. In december 2022 was de Nova Cura voor het meest recente groot onderhoud op de werf.

Bij het woonschip is een ligplaats beschikbaar voor een recreatievaartuig tot een lengte van 9,60 meter. De locatie bevindt zich in een fantastisch vaargebied, als prima vertrekbasis voor vaartochten in allerlei richtingen. Je kunt via het Buiten-IJ en de Oranjesluizen naar de stad of verder over het IJ en het Noordzeekanaal. Of wat denk je ervan om koers te zetten naar het oosten? Je vaart direct het IJmeer op en kunt zo verder naar het Markermeer en IJsselmeer of de Randmeren.

De waterkavels bevinden zich haaks op een betonnen steiger. Die is afgesloten van de openbare weg en alleen toegankelijk voor bewoners en bezoekers, met op twee plaatsen entree-gebouwen met fietsenstallingen en elektronisch beveiligde toegangsvoorzieningen.

De Cas Oorthuyskade bevindt zich aan de noord-west zijde van de wijk IJburg. In deze levendige wijk bevinden zich in de directe omgeving winkels, scholen en andere voorzieningen.
Op circa 200 meter afstand bevindt zich een winkelcentrum. Er zijn diverse kinderopvanglocaties en reguliere en bijzondere scholen. Het Diemerpark en Strandeiland zijn te bereiken op circa 1,5 km.

Ook zijn er prima mogelijkheden met betrekking tot openbaar vervoer. Bijvoorbeeld naar tram 26 (naar het Centrum) of bus 66 (naar Zuid) is het slechts een paar minuten lopen.
Parkeren is mogelijk langs de openbare weg of in een parkeergarage bij het winkelcentrum. Per adres zijn er een privé en een zakelijke parkeervergunning mogelijk.

In het voorjaar van 2016 is fase 2 van het Project Waterwonen Amsterdam opgeleverd. Het is een afgesloten waterkavel van een VvE en maakt geen onderdeel uit van het openbaar vaarwater. De waterkavel van de VvE is opgedeeld in appartementen (ligplaatsen). Iedere ligplaats is een privégedeelte. Iedere eigenaar van een ligplaats betaalt een erfpachtcanon aan de gemeente Amsterdam.

Voor deze ligplaats betreft het een appartementsrecht met betrekking tot kavel 32 (Cas Oorthuyskade 5) en wat erbij hoort, op basis van voortdurende erfpacht, uitgegeven door de gemeente Amsterdam. De te betalen erfpachtcanon bedraagt momenteel € 1.061,- per jaar (deze is eventueel af te kopen).

Op basis van de woonboot als registergoed (ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster) en het appartementsrecht (erfpacht) is gewoonlijk een hypotheek mogelijk bij de Rabobank. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Over het waardedeel van het woonschip is geen overdrachtsbelasting verschuldigd, de overdrachtsbelasting dient alleen over het waardedeel van het appartementsrecht betaald te worden.

De foto’s van de huidige schipperswoning zijn gegroepeerd bij de advertentie geplaatst. De schetsen betreffen een mogelijke situatie na verbouwing en zijn als foto’s geplaatst en als pdf’s beschikbaar. De getoonde schetsen geven geen zekerheid over legale uitvoerbaarheid.

Op het moment dat de foto’s gemaakt werden was het naastgelegen woonschip niet aanwezig.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Varende woonschepen zijn geen bouwwerken en daarop is het bouwbesluit niet van toepassing (er is geen omgevingsvergunning nodig). Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten en de verbouwingsmogelijkheden te overwegen en te bespreken.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 400.000,-

Adres: Oude Leidseweg 117
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 91
Kamers: 3

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 180.000,-

Adres: Inundatiekanaal 5
Plaats: WIJK BIJ DUURSTEDE
Oppervlakte: 31
Kamers: 2

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 650.000,-

Adres: Wittevrouwenkade 101
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 85
Kamers: 3

Bekijk dit object »