‘s-Hertogenbosch – Oude Engelenseweg 33

Status: Verkocht
Koopprijs: € 325.000,- k.k.
Adres: Oude Engelenseweg 33
Postcode: 5222 AB
Plaats: 's-Hertogenbosch
Provincie: NOORD_BRABANT
Onderhoud binnen: Matig tot redelijk
Onderhoud buiten: Matig tot redeljk
Aantal Kamer(s): 8
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 185 m2
Bouwjaar: 1960
Soort: Woonboot
Dak type: Zadeldak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 7 juni 2022
Liggingen: Aan water, Aan vaarwater
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 325.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u thuis genieten met een vakantiegevoel? Dat is mogelijk in deze grote woonboot met veel woonruimte in ‘s- Hertogenbosch.

Deze woonboot met buitenafmetingen van maar liefst circa 28 x 5 meter ligt aan de Oude Engelenseweg. Een doodlopende straat met in het water een rij woonboten van diverse soorten en maten. Aan de andere zijde van de weg staan bedrijfsgebouwen. Het is een rustige locatie waar je prima kunt wonen en genieten van de combinatie van rustig drijvend wonen met tegelijk de voordelen van de stad.

De woonboot met de naam Moby Dick heeft circa 185 m2 woonruimte, verdeeld over twee woonlagen. Beneden bevinden zich onder meer een woonkamer, slaapkamers en een badkamer. Boven zijn drie slaapkamers gesitueerd, deels onder een schuin dak.

Bij de woonboot is aantrekkelijke buitenruimte aanwezig. De oever is ingericht met veel groen, deels in te richten als tuin. Bovendien is er een groot dakterras van circa 18 m2. Naar keuze is het mogelijk heerlijk buiten in de zon of juist op een schaduwplekje te vertoeven, in de tuin en ook aan de waterzijde op het terras.

Rondom deze drijvende woning zijn er mogelijkheden voor waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op? Of wilt u liever gaan varen? Er is de mogelijkheid bij de woonboot een recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen in de omgeving of verder weg.

Let op: de Moby Dick verkeert in een zodanige staat dat het nodig is de woonboot op diverse punten in orde te (laten) maken. Een volgende eigenaar kan de handen uit de mouwen steken om het geheel naar zijn of haar eigen zin te maken. Het voordeel is dat u de inrichting grotendeels naar eigen keuze kan bepalen. Een belangrijk aandachtspunt is het stalen casco.

De woonboot heeft een stalen casco en behoort periodiek voor onderhoud naar een werf te gaan. Verzekeraars hebben gewoonlijk als eis dat een woonboot met stalen casco regelmatig (bijvoorbeeld om de 5 jaren) voor onderhoud naar een werf gaat. De woonboot is lange tijd niet naar een werf geweest. Als zekerheid voor kopers kan eventueel bij de koop vastgelegd worden dat de kopers bij levering naar de werf gaan en dat de kosten van eventuele (voor de verzekering noodzakelijke) reparaties aan het onderwater-deel dan voor rekening van de verkoper komen.

Op deze vaste ligplaats heeft de woonboot aansluitingen op onder meer elektriciteit en water en riolering. Ook is er een gastank op de oever.
De ligplaats (het water en de oever) is van de gemeente en wordt formeel gebruikt door de eigenaar van de woonboot. Voor het gebruik wordt liggeld betaald aan de gemeente, circa € 800,- per jaar.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

De woonboot kan op naam van de koper ingeschreven worden in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek alleen mogelijk bij de Rabobank. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft bij de verkoop van een woonboot geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient de koper akkoord te gaan met de keuze van de notaris door de verkopers.
Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 325.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 33
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 185
Kamers: 8

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 180.000,-

Adres: Inundatiekanaal 5
Plaats: WIJK BIJ DUURSTEDE
Oppervlakte: 31
Kamers: 2

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 450.000,-

Adres: Angstelpad 14ws
Plaats: LOENERSLOOT
Oppervlakte: 170
Kamers: 5

Bekijk dit object »

  • Kluswoning