Haarlem – Jaagpad 70A

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 500.000,- k.k.
Adres: Jaagpad 70A
Postcode: 2034 JN
Plaats: Haarlem
Provincie: NOORD_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 5
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 80 m2
Bouwjaar: 1933
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand kunststof
Aangeboden sinds: 6 juni 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 500.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Het fraaie historische woonschip Onderneming is te koop. Het is een unieke kans op een bijzondere manier drijvend te wonen in het Spaarne, aan de zuidelijke rand van Haarlem. De huidige bewoners zijn bijna 80 en verlaten met pijn in hun hart hun schip.

Het schip ligt op een vaste ligplaats van de gemeente Haarlem, speciaal voor dit bijzondere woonschip de Onderneming. Hier mag geen woonark liggen.
Waar vind je dit nog, wonen op zo’n schilderachtige plek in de rivier het Spaarne, met vrij uitzicht rondom? Precies, in het buurtschap Zuid-Schalkwijk. Waar je wakker kunt worden met het water glad als een spiegel, met de mist boven het land en watervogels als buren, terwijl de zon opkomt. Of met de wind die het water laat golven en het schip laat wiegen.

Het woonschip is oorspronkelijk gebouwd als vrachtschip van het zogenoemde type luxemotor. Na de bouw in 1933 deed de Onderneming dienst als vrachtschip. Na vele jaren vracht varen ging het schip in 1988 met pensioen en werd het omgebouwd tot comfortabel woonschip voor permanente bewoning.

De indeling van het woonschip is als volgt.
De entree is in de stuurhut. Hier heb je een fantastisch uitzicht rondom, over het water en de groene omgeving.
Naar rechts (achter in het schip) kun je via een trap in de keuken komen.
Vanuit de stuurhut naar links kom je via een trap in de woonkamer. Centraal opgesteld is daar een gezellige houtkachel. Verder naar de voorkant van het woonschip zijn drie slaapkamers te bereiken. Via dezelfde trap komt u in de badkamer, met een douche, wastafel en toilet.
In het woonschip zijn er op diverse plaatsen inbouwkasten en bergruimtes.

De ligplaats bevindt zich in een omgeving die als het ware het beste van twee werelden te bieden heeft. In het buitengebied is er van alles te doen om tot rust te komen. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen, genieten van de natuur en onder meer de aanwezigheid van koeien en schapen vlakbij. Of wat verder weg, bijvoorbeeld een half uur fietsen naar het strand van Zandvoort of Bloemendaal.
Winkels in Schalkwijk, Heemstede en Cruquius zijn dichtbij. Het centrum van de prachtige stad Haarlem is bereikbaar in ongeveer een kwartier fietsen. En niet te vergeten: Amsterdam bevindt zich min of meer om de hoek.

De Onderneming ligt prachtig afgemeerd. De oever is ingericht als tuin, met onder meer een groot terras. Er zijn genoeg mogelijkheden om buiten te genieten, op de oever en op het water. Je kunt er zo op je SUP board of in je kano stappen. Of met een sloep of andere boot erbij het Spaarne op en varen, naar Haarlem, Spaarndam, Mooie Nel, Molenplas, Leidsevaart, Kaag, Amsterdam. En vanzelfsprekend kun je ook het water in om te zwemmen.

De Onderneming is zeer goed permanent bewoonbaar. Het schip wordt verwarmd door centrale verwarming op olie. Bovendien is er in de woonkamer een houtkachel.
Er zijn vaste aansluitingen op onder meer elektriciteit en bovendien liggen er op het dak van de stuurhut zonnepanelen. In plaats van een aardgasaansluiting wordt er gebruik gemaakt van flessengas (propaan).

Het woonschip is door de huidige eigenaren in goede staat gehouden. Woonschepen met een stalen casco dienen voor periodiek onderhoud naar een werf te gaan, gewoonlijk op basis van wat de verzekering eist. De Onderneming is goed verzekerd en is in mei 2023 nog naar de werf geweest. Het schip hoeft pas in 2028 voor de volgende onderhoudsbeurt naar de werf en is CvO-gekeurd tot 2032.

De ligplaats is in gebruik op basis van een ligplaatsvergunning en jaarlijks te betalen liggeld. Aan de gemeente wordt momenteel circa € 700,- per jaar betaald.

Op basis van het woonschip als registergoed (ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster) is gewoonlijk een woonboten-hypotheek mogelijk. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de aankoop/levering van een woonboot zoals de Onderneming hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing.
Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie bij woonschepen vaak niet of niet geheel toegepast. Dit woonschip heeft hoogtes die deels beperkt zijn. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 0,-

Adres: Steegse Haven 11
Plaats: RHEDEN
Oppervlakte: 67
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 569.000,-

Adres: Billitonkade 148
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 88
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Crooswijksebocht 71
Plaats: ROTTERDAM
Oppervlakte: 43
Kamers: 2

Bekijk dit object »