Utrecht – Veilinghavenkade 34

Status: Verkocht onder voorbehoud
Koopprijs: € 490.000,- k.k.
Adres: Veilinghavenkade 34
Postcode: 3521 AK
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten: Goed tot uitstekend
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Parkeergarage, Op afgesloten terrein
Woonoppervlakte: 85 m2
Bouwjaar: 1902
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: Hete lucht verwarming, Electrische verwarming
Soorten: Parkeerkelder
Perceel: 165 m2
Soort: Vrijstaand steen
Aangeboden sinds: 13 april 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, In centrum, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht onder voorbehoud

€ 490.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

DIT WOONSCHIP IS VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Het comfortabele historische woonschip Artemis is te koop. Hierdoor is er een unieke kans om op een bijzondere manier drijvend te wonen in hartje Utrecht in een historische haven.

Historische woonschepen in zo’n goede staat komen zelden te koop. Bovendien ligt dit fraaie woonschip op een vaste ligplaats met zeer gunstige voorwaarden.
Het is een ligplaats voor permanente bewoning, met erbij onder meer een vaste parkeerplaats in een veilige parkeergarage en gebruik van werk- en bergruimte in een gemeenschappelijk loodsgebouw.

Het zeer karakteristieke schip heeft een indeling als volgt.

Vanaf het achterdek betreed je de ruime keuken. Vervolgens kom je een niveau lager in de ruime woonkamer, die ingericht is met een eettafel en een zithoek en vaste kasten. Dakramen zorgen voor veel licht. Aan de woonkamer verbonden zijn een inloopkast en een (thuis-)werkplek.
Verder voor in het schip is de badkamer gesitueerd en ook een slaapkamer. Bovendien is er een bedstede. In het achterschip bevindt zich de tweede slaapkamer.
Op diverse plaatsen zijn inbouwkasten aanwezig. Onder het voordek is er een inpandige berging.

De huidige eigenaren hebben gekozen voor deze indeling. Het is eenvoudig mogelijk onder meer een derde slaapkamer te maken.

De ligplaats van de Artemis (nummer 34) is één van de ruimere plekken in de haven, met aan één kant de loopplank met de buren en aan de andere zijde een brede tussenruimte. Op die plaats mag geen woonschip liggen, waardoor er veel ruimte is voor bijboten, zwemmen of gewoon “ervaren van ruimte”.

De kade is circa 9 meter breed en zonder verkeer. Voor kinderen een heerlijke plek om in de zomer buiten te spelen en te zwemmen. Je woont op loopafstand van het centraal station, en bijvoorbeeld de Mariaplaats via de Moreelsebrug. Dichterswijk is een levendige en kinderrijke wijk; parken, scholen, sportvelden en winkels zijn allemaal op loopafstand.
In deze haven krijg je fijne buren: regelmatig zijn er spontane borrels of BBQ’s en eens per jaar organiseren de bootbewoners het “(kerst) lichtjes aan schreeuwen” met gluhwein, chocomel en poffertjes voor alle kinderen en buren van dichtbij en veraf.

Er is de mogelijkheid bij het woonschip een recreatievaartuig langszij af te meren. Zo kun je een rondje door de singels en grachten van Utrecht varen, of verder weg. Of wil je liever op een andere manier van het water genieten? Je stapt zo vanuit je drijvende woning op je SUP-board of in je kano.

Naast de woonschepen biedt de Veilinghaven plaats aan de sloeproeiers, het Statenjacht de Utrecht en een grote passantenplek.

Over onderhoud hoef je je geen zorgen te maken. De Artemis is weliswaar een schip van respectabele leeftijd (een voormalig vrachtschip van het type tjalk, dat oorspronkelijk gebouwd werd in 1902), maar in 2014 is het schip volledig nieuw opgebouwd. Het gehele casco is als het ware in nieuwstaat gebracht. Het interieur, inclusief de installaties en isolatie, is opnieuw in het schip gebouwd. Het resultaat is een zeer onderhoudsvriendelijk woonschip.

De ligplaats is in gebruik op basis van erfpacht die eeuwigdurend afgekocht is. Je hoeft dus voor het gebruik geen liggeld of een canonbedrag of iets dergelijks te betalen.

Bij het gebruik van de ligplaats zijn twee stallingsvoorzieningen in de kademuur voor onder meer fietsen inbegrepen (totaal circa 3,75 m2). Ook is er een vaste parkeervoorziening voor een auto in een afgesloten parkeergarage onder een gebouw op circa 350 meter afstand. Bovendien is er voor de eigenaren van de woonschepen een gemeenschappelijk gebouw met een steiger, een werk/recreatieruimte en individuele bergingen. De eigen berging heeft een oppervlakte van circa 7,27 m2, waarvan circa 3,5 m2 zolderruimte is.

De ligplaats is bij de kenmerken aangegeven als deelperceel van het veel grotere gehele perceel. De oppervlakte van het deelperceel is berekend op basis van de afmetingen die voor een schip op deze ligplaats toegestaan zijn: 30 x 5,5 is circa 165 m2.

Schepen met een stalen casco dienen voor periodiek onderhoud naar een werf te gaan, gewoonlijk (op basis van wat de verzekering eist) bijvoorbeeld om de 7 jaren. De Artemis is goed verzekerd bij scheepsverzekeraar EOC en is in 2022 nog naar de werf geweest. Het schip hoeft pas in 2027 voor de volgende onderhoudsbeurt naar de werf.

Het schip wordt comfortabel verwarmd en gekoeld door Airconditioning in combinatie met elektrische panelen. Het leidingwater wordt verwarmd door een elektrische boiler.
Er zijn aansluitingen voor onder meer elektriciteit, drinkwater en internet. Afvalwater wordt via een eigen rioolpomp automatisch afgevoerd naar de gemeentelijke riolering.

Op basis van een woonboot als registergoed en het erfpachtrecht is een hypotheek mogelijk, gewoonlijk bij de Rabobank. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Over het waardedeel van het woonschip hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden. Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 345.000,-

Adres: Richard Wagnerlaan 122
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 60
Kamers: 3

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 180.000,-

Adres: Inundatiekanaal 5
Plaats: WIJK BIJ DUURSTEDE
Oppervlakte: 31
Kamers: 2

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 690.000,-

Adres: Cas Oorthuyskade 5
Plaats: AMSTERDAM
Oppervlakte: 150
Kamers: 3

Bekijk dit object »