Krommenie – Zuidervaartdijk 107rood

Status: Verkocht
Koopprijs: € 249.000,- k.k.
Adres: Zuidervaartdijk 107rood
Postcode: 1561 ZE
Plaats: Krommenie
Provincie: NOORD_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 62 m2
Bouwjaar: 1963
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 14 juni 2022
Liggingen: Aan water, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 249.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u bijzonder wonen, op het water in Krommenie, op een rustige locatie in een breed waterdeel met ruim uitzicht? Dat is mogelijk in deze woonboot aan de Zuidervaartdijk.

Deze fijne woonark ligt op een aantrekkelijke locatie in de plaats Krommenie in de gemeente Zaanstad. De ark ligt in het circa 35 meter brede water van de Nauernasche Vaart.

De ark heeft alle vertrekken gelijkvloers en is van links naar rechts ingedeeld met een woonkamer, keuken, badkamer, gang/entree, slaap/werkkamer 1, slaapkamer 2. De separate keuken is eenvoudig en functioneel. De betegelde badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Onder de vloer is in de droge betonbak veel bergruimte bereikbaar via luiken in de vloer.

De woonkamer heeft genoeg ramen voor lichtinval en via de openslaande deuren kun je het watergevoel vergroten. Eventueel is het mogelijk de omloop met stalen roosters geschikt te maken om aan de waterkant van de ark buiten te zitten. Het water biedt een weids uitzicht en een gezellig tafereel met eenden en andere watervogels als buren.

Rondom deze drijvende woning zijn er mogelijkheden voor waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op? Of wilt u een rondje varen? Er is eventueel de mogelijkheid bij de woonark een klein recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen op de Nauernasche Vaart en verder.

De woonark wordt comfortabel verwarmd door centrale verwarming. De kozijnen zijn grotendeels voorzien van dubbel glas.

Er zijn aansluitingen op elektriciteit, water en aardgas. Via een rioolpomp onder de vloer wordt afvalwater automatisch afgevoerd naar de gemeentelijke riolering.

De ark ligt rustig en veilig langs de oever. Over de afmeersituatie hoeft u zich ook bij stormen geen zorgen te maken, vanwege de professioneel aangebrachte stalen kettingen en afhouders.

De woonark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Zaanstad, opgenomen in het bestemmingsplan. Zoals gewoonlijk is in deze situatie de ligplaats eigendom van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en wordt de ligplaats gebruikt op basis van een watervergunning. Voor het gebruik dient aan HHNK een nog vast te stellen bedrag aan ligplaatshuur betaald te worden.

Deze woonark is ingeschreven in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank, die voor woonboten specifieke regels hanteert. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient een notaris gekozen te worden die ervaring heeft met woonboten.

>> Heeft u serieuze interesse in deze woonark en wilt u deze bezichtigen? Stuur dan een bericht via deze website met de keuze: Plan een bezichtiging. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 en m3 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 en m3 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 725.000,-

Adres: Leidsekade 224
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 98
Kamers: 5

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 290.000,-

Adres: Veilinghavenkade 26
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 80
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 345.000,-

Adres: Richard Wagnerlaan 122
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 60
Kamers: 3

Bekijk dit object »