Rheden – Steegse Haven 11

Status: Verkocht
Koopprijs: € 0,- k.k.
Adres: Steegse Haven 11
Postcode: 6991 GZ
Plaats: Rheden
Provincie: GELDERLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 4
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 67 m2
Bouwjaar: 1925
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Vrijstaand hout
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Energieklasse: G
Energielabel einddatum: 14 december 2032
Aangeboden sinds: 23 januari 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 0,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen, met veel buitenruimte en een weids uitzicht over het brede water? Dan is dit uw kans, in dit fraaie woonschip met de mogelijkheid dit te vervangen door een woonark.

Dit woonschip met de naam Maria Catharina ligt op een fraaie locatie, in het water van de Steegse Haven. Het woonschip is prima permanent te bewonen en is ingedeeld als volgt.

Via de ingang betreedt u de stuurhut, waar u heerlijk kunt verblijven met een prachtig uitzicht. Vanuit de stuurhut is richting de voorzijde van het schip via een trap een lager niveau te bereiken. Daar bevindt zich rechts de badkamer. Vervolgens is een keuken te bereiken, met voldoende ruimte om er uitgebreid te eten. Vervolgens is er een woonkamer en uiteindelijk een slaapkamer met een werkplek.
Vanuit de stuurhut is richting de achterzijde van het schip via een trap op een lager niveau de tweede slaapkamer bereikbaar.

Naast het woonschip (tussen wal en schip) is een drijvend terras met een oppervlakte van circa 80 m2 afgemeerd. Daarop is ruimte genoeg om heerlijk buiten te verblijven. Ook is er de mogelijkheid er een recreatievaartuig af te meren.

Op de oever is een perceel grond in gebruik als tuin, waar twee opstallen staan. Er is een houten schuur met een oppervlakte van circa 24 m2 en bovendien is er een grote garage met een lengte x breedte van maar liefst circa 9,65 x 6 meter.

Tussen de opstallen is er een strook grond met een lengte van circa 10 meter, waar u naar hartenlust kunt tuinieren en waar voldoende ruimte is om een tuinset te plaatsen. Zo heeft u de keuze om buiten te vertoeven op het drijvende terras of in de tuin.

De locatie bevindt zich in een fraaie landelijke en waterrijke omgeving, in het water van een zijarm van de rivier de IJssel, op een spreekwoordelijke steenworp afstand van het natuurgebied Veluwezoom. Vanuit de tuin en het woonschip is er een fraai uitzicht over het steeds weer boeiende water. Golvend bij storm, als een spiegel bij windstilte, met watervogels als buren. Hier kunt u tot rust komen en hoeft u zich nooit te vervelen.

En wilt u vanaf deze locatie erop uit? Dat is goed mogelijk. Bij het woonschip is er ruimte voor een recreatievaartuig. Als u ’s avonds nog even tot rust wilt komen zeilt u een paar uurtjes tot de zon ondergaat. Of u stapt op uw SUP-board of neemt een frisse duik.

De locatie bevindt zich aan de noord-oost-zijde van Rheden, een gemeente in de provincie Gelderland, met circa 43.500 inwoners. Het grondgebied van de gemeente omvat enerzijds de stuwwal, heuvels, bossen, heidevelden en beken van de Veluwezoom en anderzijds de IJsselvallei met de als Natura 2000-gebied aangewezen uiterwaarden.

De ligplaats is een vaste ligplaats op deze locatie samen met ligplaatsen van de andere woonboten. De ligplaatsen met oeverdelen worden gehuurd door de Coöperatieve Vereniging De Steeghse Haven w.a., die het totale huurbedrag verdeelt over de eigenaren van de diverse woonboten (die lid zijn van de vereniging). Voor de ligplaats met oeverdeel van dit woonschip bedraagt de huur circa € 550,- per jaar.

Het woonschip wordt comfortabel verwarmd met een centrale verwarming (met een Intergas ketel uit 2016) en is aangesloten op elektriciteit en leidingwater (verwarmd via een elektrische boiler). Afvalwater wordt via een eigen rioolpomp afgevoerd naar de gemeentelijke riolering.

De Maria Catharina is oorspronkelijk in 1925 gebouwd als Katwijker steilsteven en heeft als afmetingen circa 24,24 x 4,05 meter. Het schip is technisch prima in orde en goed onderhouden. De huidige eigenaren hebben er met veel aandacht goed voor gezorgd. Woonboten met een stalen casco dienen voor onderhoud eens in de 6 á 7 jaren naar een werf te gaan voor onderhoud aan het onderwaterschip. Het schip wordt gebruikt als stilliggende woonboot maar is technisch in staat om er zelfstandig mee naar een werf te varen. Het woonschip is goed verzekerd bij EOC en recent nog gekeurd en voorzien van het benodigde certificaat.

Het woonschip is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, waardoor het een registergoed is en er een hypotheek mogelijk is. Gewoonlijk is voor woonboten een hypotheek mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. Voor woonboten gelden specifieke hypotheekvoorwaarden. De verkopende woonbotenmakelaar kan u hierover informeren.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Alle genoemde maten zijn circa-maten. Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 825.000,-

Adres: Cas Oorthuyskade 7
Plaats: AMSTERDAM
Oppervlakte: 150
Kamers: 5

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 400.000,-

Adres: Oude Leidseweg 117
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 91
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 569.000,-

Adres: Billitonkade 148
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 88
Kamers: 4

Bekijk dit object »