Utrecht – Billitonkade 140

Status: Verkocht
Koopprijs: € 250.000,- k.k.
Adres: Billitonkade 140
Postcode: 3531 TN
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Matig
Onderhoud buiten: Matig
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Betaald parkeren
Woonoppervlakte: 59 m2
Bouwjaar: 1960
Soort: Woonboot
Dak type: Zadeldak
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 21 mei 2024
Liggingen: Aan water, In centrum, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 250.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

WEGENS OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING IS HET VOOR NIEUWE BELANGSTELLENDEN NIET MEER MOGELIJK DEZE WOONARK TE BEZICHTIGEN

Te vervangen woonark met tuin op een aantrekkelijke locatie in Utrecht

Houdt u van water, zon, rust en ruimte om u heen? En dat in Utrecht op gunstige afstand van onder meer het Centraal Station? Bekijk dan eens de situatie van deze woonark.

LET OP:
De woonark is in gedateerde staat, met een stalen casco, met fors achterstallig onderhoud. De lage vraagprijs is hierop afgestemd.
Kosten voor afvoer (of ingrijpend opknappen) van de oude woonark en voor de andere/nieuwe woonark komen voor rekening van de koper. Lees verder in de tekst de genoemde mogelijkheden.

Deze oude ark heeft een vaste ligplaats in Utrecht, in de gezellige wijk Lombok met een ruim en gevarieerd aanbod van onder meer winkels en restaurants en op de spreekwoordelijke steenworp afstand van Station Utrecht Centraal.

Vanuit een woonark op deze locatie en vanaf een terras is er een prachtige beleving van het water mogelijk, ’s morgens met een eerste kopje koffie of ’s avonds mijmerend terwijl de watervogels u gezelschap houden.

De woonark op deze locatie is een prima uitvalsbasis om het water op te gaan, in bijvoorbeeld een kano of op een SUP-board. Of in een klein recreatievaartuig dat bij de woonboot afgemeerd kan worden, waarmee u de prachtige Utrechtse wateren kunt bevaren.

Vanuit de woonark is er een fraai uitzicht over het water, met aan de overkant een natuurvriendelijke oever waar zelfs ijsvogels het naar hun zin hebben.

Op de oever is een tuin (circa 70 m2) in gebruik, met deels begroeiing en deels verharding met daarnaast een houten schuur van circa 6 m2.

De woonark ligt aan een rustige straat, de Billitonkade. De locatie in de wijk Lombok is zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het NS centraal station bevindt zich op circa 20 minuten loopafstand. Ook met de fiets heeft u prima mogelijkheden, in een mum van tijd bent u in het centrum van Utrecht.

De huidige ark is ingericht met een woonkamer, gang/entree, keuken, slaapkamer, toilet, doucheruimte, en werkkamer. Aan de kopse zijde, waar de woonkamer gesitueerd is, is er een terras van circa 2,50 x 5 meter.

De woonark is in een zodanige staat dat het voor de hand ligt dat deze vervangen wordt.
Als er een andere ark komt met weer één woonlaag, met eenzelfde dakhoogte, dan mogen de lengte en breedte weer maximaal 14,50 x 5 meter zijn.
Als er een andere ark komt met twee woonlagen, met een dakhoogte van maximaal 4 meter boven water, dan mogen de lengte en breedte circa 11,50 x 5 meter zijn. Met twee woonlagen is er ruim 100 m2 woonoppervlakte te creëren.
De mogelijkheden met de genoemde maten zijn onder voorbehoud van goedkeuring/vergunning(en) van de gemeente Utrecht.

Er zijn aansluitingen op gas, water en elektriciteit. Afvalwater kan via een rioolpomp naar de gemeentelijke riolering afgevoerd worden.

De ark heeft een vaste ligplaats, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas en in het bestemmingsplan. Er is een gemeentelijke ligplaatsvergunning (bij verkoop/levering op naam te stellen van de nieuwe eigenaar).
Voor het gebruik van de ligplaats met de ark met de huidige afmetingen wordt momenteel circa € 800,- per jaar liggeld betaald aan de gemeente.

Voor een woonark in goede staat (voor de huidige oude woonark dus niet) is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank en Orange Credit en voor een nieuwbouw woonark ook bij de Triodos Bank.
Voor woonboothypotheken zijn er specifieke voorwaarden. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden en doorverwijzingen.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 en m3 woonruimte veelal afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 en m3 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD

€ 190.000,-

Adres: Rijksweg 94D
Plaats: LAAG-KEPPEL
Oppervlakte: 70
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 0,-

Adres: Steegse Haven 11
Plaats: RHEDEN
Oppervlakte: 67
Kamers: 4

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 495.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 15
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 134
Kamers: 6

Bekijk dit object »

  • Kluswoning