Utrecht – Billitonkade 148

Status: Verkocht
Koopprijs: € 569.000,- k.k.
Adres: Billitonkade 148
Postcode: 3531 TN
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten: Goed tot uitstekend
Aantal Kamer(s): 4
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Betaald parkeren, Parkeervergunningen
Woonoppervlakte: 88 m2
Bouwjaar: 2015
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Dak toelichting: EPDM dakbedekking
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 13 februari 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 569.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen in Utrecht, op een aantrekkelijke locatie, in een gezellige woonboot in zeer goede staat? Dat is mogelijk in deze woonark die aan de Billitonkade ligt.

Houdt u van water, zon, rust en ruimte om u heen? En dat in Utrecht op circa 10 minuten afstand van het Centraal Station? Bekijk dan eens deze fraaie woonark met twee woonlagen.

Deze ark heeft in Utrecht een vaste ligplaats in de gezellige wijk Lombok. De wijk heeft een ruim en gevarieerd aanbod van onder meer winkels en restaurants en op de spreekwoordelijke steenworp afstand is het Station Utrecht Centraal bereikbaar.

De lengte en breedte zijn aan de buitenzijde gemeten circa 12 x 5 meter. De woonark heeft grotendeels twee woonlagen en onder het laagste vloerdeel een bergruimte.

De indeling is als volgt.
Na het betreden van de ark via de voordeur is vanuit de hal naar links een leefkeuken bereikbaar. Vanaf dat niveau is met een trap een niveau lager een woonkamer gesitueerd. Op het niveau van de keuken is aan de rechterzijde een werk/leefruimte bereikbaar die (met het plaatsen van een wand met deur) als extra slaapkamer te gebruiken is, zodat er totaal drie slaapkamers zullen zijn.
In de hal bevindt zich een toilet. Daarnaast is er een trap om de woonlaag beneden te bereiken. Beneden zijn er twee slaapkamers en een badkamer.
Onder de woonkamervloer bevindt zich een bergruimte met een hoogte van circa 1,20 m.

Aan de waterzijde is er naast de woonark een drijvend terras aanwezig, Vanuit de woonkamer is dat via een schuifpui gemakkelijk te bereiken. Daar kunt u van het water genieten, ’s morgens met een eerste kopje koffie of ’s avonds mijmerend terwijl de watervogels u gezelschap houden.

De woonark op deze locatie is een prima uitvalsbasis om het water op te gaan, in een kano of op een SUP- board. Of in een klein recreatievaartuig dat bij de woonboot afgemeerd kan worden, waarmee u de prachtige Utrechtse wateren kunt bevaren.

Vanuit de woonark is er een fraai uitzicht over het water, met aan de overkant een natuurvriendelijke oever waar zelfs ijsvogels het naar hun zin hebben.

Op de oever is een tuin (circa 85 m2) in gebruik, met deels begroeiing en deels verharding met daarnaast een houten schuur van circa 6 m2.

De woonark ligt aan een rustige straat, de Billitonkade. De locatie in de wijk Lombok is zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Het station bevindt zich op loopafstand. Ook met de fiets heeft u prima mogelijkheden, in een mum van tijd bent u in het centrum van Utrecht.

De woonark heeft een betonnen casco, waardoor de ark niet voor periodiek onderhoud naar een werf hoeft te gaan.
In 2015 werd deze ark gebouwd door het gerenommeerde arkenbouwbedrijf ABC Arkenbouw. De ark is goed geïsoleerd, heeft dubbel glas en heeft 17 zonnepanelen op het dak. Bij de bouw is gekozen voor onderhoudsarme materialen aan de buitenzijde, onder meer hardhouten kozijnen en verticale Siberisch lariks houten geveldelen (en tussen de kozijnen Trespa panelen). Het dak heeft Trespa boeidelen en is voorzien van EPDM dakbedekking.

Vanzelfsprekend is de woonark aangesloten op water en elektriciteit. Een gasaansluiting is niet nodig, tijdens de bouw in 2015 is er bewust voor gekozen die te laten vervallen. De ark wordt verwarmd door infrarood panelen, ideaal in combinatie met de zonnepanelen. Het tapwater wordt verwarmd door een 400 V doorstroomverwarmer. Het afvalwater gaat via een rioolpomp naar de gemeentelijke riolering.

De woonark heeft een vaste ligplaats, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas, met een gemeentelijke ligplaatsvergunning (bij verkoop/levering op naam te stellen van de nieuwe eigenaar). Voor het gebruik wordt liggeld aan de gemeente betaald, een bedrag van circa € 560,- per jaar.

Door inschrijving in het scheepsregister is de woonark registergoed en is er een hypotheek mogelijk. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit, die voor woonboten met specifieke voorwaarden werken. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Voor de overdracht dient de koper in overleg een notaris te kiezen die ervaring heeft met woonboten. Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 180.000,-

Adres: Inundatiekanaal 5
Plaats: WIJK BIJ DUURSTEDE
Oppervlakte: 31
Kamers: 2

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 925.000,-

Adres: Onderlangs 120
Plaats: ARNHEM
Oppervlakte: 250
Kamers: 8

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 400.000,-

Adres: Oude Leidseweg 117
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 91
Kamers: 3

Bekijk dit object »