Utrecht – Leidsekade 224

Status: Verkocht
Koopprijs: € 725.000,- k.k.
Adres: Leidsekade 224
Postcode: 3531 HE
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Uitstekend
Onderhoud buiten: Uitstekend
Aantal Kamer(s): 5
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Betaald parkeren
Woonoppervlakte: 98 m2
Bouwjaar: 2019
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
CV ketel type: Nefit Trendline
Soorten: Geen garage
Perceel: 180 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 14 maart 2022
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 725.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Een bijzonderheid te koop: deze prachtige combinatie van woonark en locatie

Het gebeurt niet vaak dat een zo fraaie en recent (2019) gebouwde woonark te koop komt en dan ook nog op zo’n bijzondere locatie. Deze ark ligt op een schitterende plek, tegenover het gebouw van de “Rijksmunt”.

Deze ark, met de welgekozen naam Zeehaen, is gebouwd naar ontwerp van de bewoners, door het gerenommeerde arkenbouwbedrijf Spruyt Waterwoningen in Heerenveen. Aan de buitenzijde gemeten zijn de afmetingen circa 16 x 5 meter. De woonoppervlakte verdeeld over twee woonlagen is zo’n 98 m2 en kan worden uitgebreid naar circa 118 m2.
De ark heeft 4 slaapkamers of vanwege het huidige veel voorkomende thuiswerken zo u wenst te gebruiken als slaapkamers en werkkamer(s).

De indeling is als volgt.
Op entreeniveau bevinden zich een woonkamer, eetkeuken, hal/entree, toilet, wasruimte, slaapkamer 1.
Beneden zijn slaapkamers 2 t/m 4 gesitueerd, alsmede een badkamer, toilet en bergruimte.

De ruimtes zijn fraai verdeeld, de vloer van de woonkamer is lager dan van de overige vertrekken. De plafondhoogte van de woonkamer is circa 3,15 m.
Bij de bouw van de ark is er rekening mee gehouden dat de woonruimte vergroot kan worden. Dat is mogelijk door het niveau van de vloer van de woonkamer (boven de berging) te verhogen, waardoor beneden circa 20 m2 extra woonruimte kan ontstaan.

De ligplaats van de woonark is zodanig dat de ark wat schuin gepositioneerd is en er een mooi uitzicht is in de lengterichting van het water. Aan de andere zijde is de karakteristieke Abel Tasmanbrug in beeld. Aan de overzijde is er uitzicht op het gebouw van de Rijksmunt.

Bij de woonark is er veel ruimte om buiten te zijn. Grenzend aan de woonkamer is er een inpandig terras. Een deel van de oever is ingericht als tuin, fraai en veilig ingericht, afgeschermd van de straat. Er is een degelijke houten schuur van circa 6 m2.
Vanzelfsprekend is er rondom deze drijvende woning veel waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op of een rondje varen? Er is de mogelijkheid bij de woonark een recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen op de Utrechtse singels en grachten of wat verder weg kunt gaan.

En ook nog, niet te vergeten, bieden strenge winters leuke mogelijkheden. Als het water bevroren is kan er volop geschaatst worden.

De Leidsekade bevindt zich in een aantrekkelijk woongebied, met winkels, scholen, restaurants en andere voorzieningen. Openbaar vervoer is goed bereikbaar en in nog geen tien minuten kunt u het NS centraal station bereiken.

Bij de bouw van deze waterwoning is gebruik gemaakt van zeer goede materialen. De basis is een bak van gewapend beton met een aantal constructieve betonnen tussenwanden. De opbouw is houtskeletbouw, met wanden voorzien van isolatie (minerale wol) van 140 mm. De gevels zijn bekleed met verticaal aangebrachte houten delen: thermisch gemodificeerd Ayous. De kozijnen zijn van kunststof, aan de buitenzijde in de kleur antraciet met een nerf. Ze zijn voorzien van HR++ isolatieglas. Het platte dak is geïsoleerd met 140 mm hardschuim en bedekt met EPDM.

De Bruynzeel Bolton keuken is ingericht met antraciet panelen en een 40 mm composiet werkblad, met veel apparatuur: Atag vaatwasser – Pelgrim groene keuze inductiekookplaat – Pelgrim multifunctionele oven met magnetron – Pelgrim multifunctionele oven – Pelgrim groene keuze koelvriescombinatie – Pelgrim afzuigkap blokmodel met motor 90 cm – Quooker pro3 flex rvs.

De vloeren boven en beneden zijn grotendeels bedekt met PVC laminaat. De wanden zijn glad afgewerkt met geschilderd glasvliesbehang.

De ark wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming, met een Nefit Trendline combiketel. Boven grotendeels met vloerverwarming en beneden met radiatoren. In de woonkamer is een airco-unit (Daikin) aanwezig met een separate buiten-unit op het dak. Aan de buitenzijde zijn waar nodig elektrisch bediende zonneschermen aanwezig.

De ark is aangesloten op onder meer elektriciteit, leidingwater, aardgas en internet. Een rioolpomp zorgt voor afvoer van afvalwater naar de gemeentelijke riolering.

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Utrecht, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas en opgenomen in het bestemmingsplan. Voor het gebruik van de ligplaats is er een huurovereenkomst van de Rijksoverheid en wordt circa € 850,- per jaar betaald.

De woonark is ingeschreven in het schepenregister van het Kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Hypotheken voor woonboten zijn mogelijk bij de Rabobank en voor woonboten van recent bouwjaar ook bij de Tridodos Bank. Voor woonboothypotheken gelden specifieke voorwaarden werkt, voor actuele mogelijkheden kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient een notaris gekozen te worden die ervaring heeft met woonboten.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

ANDERE AANBIEDINGEN

INGETROKKEN

€ 475.000,-

Adres: Hargervaart 3w
Plaats: SCHOORL
Oppervlakte: 102
Kamers: 4

Bekijk dit object »

INGETROKKEN

€ 550.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 15
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 134
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Zuidervaartdijk 107rood
Plaats: KROMMENIE
Oppervlakte: 62
Kamers: 3

Bekijk dit object »