Utrecht – Vechtdijk 314

Status: Verkocht
Koopprijs: € 690.000,- k.k.
Adres: Vechtdijk 314
Postcode: 3563 MD
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed tot uitstekend
Onderhoud buiten: Goed tot uitstekend
Aantal Kamer(s): 6
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 135 m2
Bouwjaar: 1998
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Energieklasse: B
Energielabel einddatum: 8 maart 2033
Aangeboden sinds: 31 maart 2023
Liggingen: Aan water, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 690.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen in Utrecht, op een aantrekkelijke locatie buiten de stad, in het water van de Vecht? Dat is mogelijk in deze woonark die aan de Vechtdijk ligt.

Houdt u van water, zon, rust en ruimte om u heen? Op een aantrekkelijke locatie in Utrecht is deze woonark met deels twee woonlagen te koop. In deze ark kunt u in de stad wonen met een landelijk gevoel en waterbeleving. Dat is mogelijk aan de Vechtdijk in Utrecht, waar de ark rustig in de rivier de Vecht dobbert.

Afmetingen en indeling

De ark heeft buitenafmetingen van circa 19 x 5,5 meter. Doordat de woonark deels twee woonlagen heeft, is de bewoonbare oppervlakte maar liefst circa 135 m2. Bovendien is er onder de woonkamervloer in de betonbak een bergruimte (hoogte circa 1,10 m) van meer dan 40 m2.

De indeling is als volgt.
Vanuit de entree is links een woonkamer bereikbaar. Aan de waterzijde grenst aan de woonkamer een inpandig terras. Vanuit de woonkamer is de keuken bereikbaar.
Vanuit de hal is een toilet te bereiken. Een niveau hoger bevinden zich 3 slaapkamers (2 slaapkamers en een derde kamer als werkkamer).
Een niveau lager (deels onder de waterlijn) zijn een badkamer en 2 slaapkamers gesitueerd. Bovendien bevindt zich daar een ruimte voor de wasmachine en de technische installatie. Van daaruit is de bergruimte onder de woonkamervloer bereikbaar.

Buitenruimte

Op de oever is een tuin in gebruik met een oppervlakte van circa 85 m2. In de tuin staat een schuur van circa 6m2. Een deel van de ruimte tussen de woonark en de oever is voorzien van twee vlonders, met een oppervlakte van circa 20 m2, waarmee de gehele buitenruimte aan die zijde ruim 100 m2 bedraagt.
Bovendien is er aan de waterzijde een inpandig terras van circa 5 m2.
Zo zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk buiten te vertoeven, naar keuze in de zon of juist in de schaduw.

Vanuit de woonark op deze locatie heeft u meerdere mogelijkheden het water op te gaan, onder meer in een kano of op een SUP- board. Bij de ark kunt u een recreatievaartuig afmeren, u kunt zo vanuit uw drijvende woning instappen en genieten van de schoonheid van de rivier de Vecht of gezellig een rondje door de singels en grachten van de stad varen.

De Vechtdijk is ingericht als fietsstraat, die formeel voor autoverkeer doodlopend is. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf deze locatie bent u met de auto zo op de snelwegen A2, A27 en A12. En in circa een kwartier fietsen bent u in het centrum van Utrecht.

Langs de Vechtdijk bevindt zich een park. Dichtbij is Fort aan de Klop gevestigd, een fijne gelegenheid waar u wat kunt drinken of eten en waar regelmatig gezellige activiteiten zijn. Wat verder verlaat u Utrecht en wandelt of fietst u door een natuurlijke omgeving richting Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen en verder.

Techniek:

De woonark is in 1998 gebouwd door het gerenommeerde arkenbouwbedrijf Spruyt in Heerenveen. Recent is de ark voorzien van energielabel B. De eigenaren hebben uitzonderlijk goed voor de ark gezorgd, de staat van onderhoud is uitstekend.
De ark is aangesloten op elektriciteit, water en aardgas. Afvalwater wordt afgevoerd door een rioolpomp, naar de gemeentelijke riolering. De woonruimte wordt verwarmd door centrale verwarming met een Remeha combiketel.

Ligplaats en kadastrale inschrijving

De ligplaats bevindt zich in water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan de oever van de gemeente Utrecht. De ligplaats is opgenomen in de gemeentelijke havenatlas en het bestemmingsplan en er is een huurovereenkomst met het waterschap. Voor het gebruik van de ligplaats wordt circa € 2.150,- per jaar aan het waterschap betaald.

Door inschrijving in het scheepsregister is de woonark registergoed en is er een hypotheek mogelijk. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit, die voor woonboten met specifieke voorwaarden werken. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Overig

Voor de overdracht dient de koper in overleg een notaris te kiezen die ervaring heeft met woonboten. Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 625.000,-

Adres: Hoeksedijk 113A
Plaats: MAASDAM
Oppervlakte: 121
Kamers: 5

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 250.000,-

Adres: Billitonkade 140
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 135
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 0,-

Adres: Steegse Haven 11
Plaats: RHEDEN
Oppervlakte: 67
Kamers: 4

Bekijk dit object »