Utrecht – Wittevrouwenkade 101

Status: Verkocht
Koopprijs: € 650.000,- k.k.
Adres: Wittevrouwenkade 101
Postcode: 3512 CR
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 85 m2
Bouwjaar: 2002
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 5 oktober 2023
Liggingen: Aan water, In centrum, Beschutte ligging, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 650.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Op werkelijk een unieke plek in Utrecht is deze woonark te koop.

Hier heeft u de mogelijkheid in een paradijsje te wonen. Wie zou kunnen bedenken dat hier wonend op het water er ook nog gebruik is van een buiten, verscholen onder het groen.

De woonark Nymphaea ligt op een fantastische locatie in hartje Utrecht. Wat wilt u nog meer…
Thuiskomen in een vakantiestemming…
Je deur uitstappen om linksom of rechtsom heerlijk uit eten te kunnen…
Even eenvoudig te voet doorsteken naar de Neude, of over het water naar de Weerdsluis…
Met het openbaar vervoer, of nee, toch gauw de A2 of de A27 opdraaien voor wat dan ook…
het kan allemaal vanaf deze unieke woonlocatie!

De huidige bewoner ruilt haar drijvende paleis in voor de vaste wal.
De achterblijvende eenden, zwanen, waterkipjes en ganzen zien het gelaten aan.
Zullen de nieuwe bewoners ook goed voor ze zorgen?
Het is een vereiste!
Zwaait de nieuwe eigenaar straks ook naar de grachtenvaarders, of zet hij/zij zelf koers voor een rondje stad?
Het is een mogelijkheid!

Deze fijne ark heeft alle vertrekken gelijkvloers en is als volgt ingedeeld. Vanuit de hal/entree is er aan de linkerzijde een woonkamer met daaraan een open keuken. Vanuit de woonkamer is er een prachtig uitzicht over het water van de Wittevrouwensingel.
Naar rechts zijn er achtereenvolgens een badkamer, een toilet en een slaapkamer. Uiterst rechts is er een zitkamer die ook gebruikt kan worden als tweede slaapkamer. Aan de zitkamer bevindt zich een inpandig terras.

Onder de gehele vloer bevindt zich een bergruimte in de droge betonbak. Handig om via een luik in de vloer allerlei spullen op te slaan.

Tussen de woonark en de wal is een oerdegelijk vlonder gebouwd. Vanaf straatniveau, afgesloten met een degelijk hek, daal je via een stenen trap af naar een oase van rust. Daar is het heerlijk vertoeven, onder het groen van bomen, als het ware onzichtbaar voor de buitenwereld.
Naar keuze is het mogelijk heerlijk buiten in de zon of juist in de schaduw een plekje te kiezen, op de vlonder en ook aan de waterzijde op het inpandige terras.

Vanzelfsprekend zijn er rondom deze drijvende woning mogelijkheden voor waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op? Of wilt u een rondje varen? Er is de mogelijkheid bij de woonark een recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen op de Utrechtse singels en grachten of u wat verder weg kunt gaan. Er is een sloep ter overname beschikbaar.

De woonark is gebouwd door de gerenommeerde arkenbouwer Spruyt in Heerenveen. In 2002 was de ark gereed en werd deze op spectaculaire wijze naar de bijzondere ligplaats gesleept.
De ark is gebouwd met onderhoudsvriendelijke materialen. De gevels zijn voorzien van Red Cedar rabatdelen, de kozijnen zijn van dark red meranti, de boeidelen zijn van fraai gelijmd Trespa.
Vanzelfsprekend is de woonark goed geïsoleerd, met glaswol in de wanden en hardschuim op het dak. De kozijnen zijn voorzien van isolatieglas. De woonark wordt comfortabel verwarmd door centrale verwarming met een combiketel.

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Utrecht, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas en opgenomen in het bestemmingsplan. Voor het gebruik wordt momenteel aan de gemeente circa € 965,- per jaar betaald.

Direct bij de woonark is er aan de overkant van de straat de mogelijkheid gratis een auto te parkeren.

Deze woonark is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. De verkopende woonbotenmakelaar kan u informeren en doorverwijzen naar specialisten.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient in overleg een notaris gekozen te worden.

Heeft u interesse in deze zeer bijzondere woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Wij kiezen graag met u een geschikte dag en tijd.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 690.000,-

Adres: Vechtdijk 314
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 135
Kamers: 6

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 690.000,-

Adres: Cas Oorthuyskade 5
Plaats: AMSTERDAM
Oppervlakte: 150
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 345.000,-

Adres: Richard Wagnerlaan 122
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 60
Kamers: 3

Bekijk dit object »