Utrecht – Vechtdijk 308

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 550.000,- k.k.
Adres: Vechtdijk 308
Postcode: 3563 MD
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Redelijk
Onderhoud buiten: Redelijk tot goed
Aantal Kamer(s): 8
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 178 m2
Bouwjaar: 1990
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: CV ketel
CV ketel type: Intergas Xtreme
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 16 oktober 2024
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 550.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen in Utrecht, op een aantrekkelijke locatie buiten de stad, in het water van de Vecht? Dat is mogelijk in deze grote woonark, gelegen aan de Vechtdijk.

In een aangename omgeving is deze woonark met twee woonlagen te koop. In deze ark kunt u in de stad wonen met een landelijk gevoel en waterbeleving. Dat is mogelijk aan de Vechtdijk in Utrecht, waar de ark rustig in de rivier de Vecht dobbert.

Let op: deze woonark is aangemeld als kluswoning. De vraagprijs is afgestemd op de staat van de ark. Voor wie de handen uit de mouwen wil (laten) steken is er een fraai geheel van te maken.

Afmetingen en indeling

De ark heeft buitenafmetingen van circa 20 x 5 meter. Doordat de woonark twee woonlagen heeft, is de bewoonbare oppervlakte maar liefst circa 178 m2. De plafondhoogte boven is circa 2,07 meter en beneden circa 1,90 meter (onder de balken).

De indeling is als volgt.
Boven geheel rechts bevindt zich een eerste woonkamer, met daaraan grenzend een inpandig terras. Vanuit de woonkamer is de half open keuken bereikbaar en daarnaast een toilet.
Vervolgens is er een hal/entree, van waaruit een badkamer (douche, bad, wastafel, toilet) bereikbaar is.
Daarnaast is er een afsluitbare doorloopruimte met een tweede badkamer (toilet en douche). Daaraan gekoppeld is er geheel links een tweede woonkamer met een kleine open keuken, met een eigen trap naar de slaapkamer eronder. Met deze indeling is het goed mogelijk een deel van de woonark te verhuren.

De woonlaag beneden is via een vaste trap vanuit de hal/entree bereikbaar.
Beneden geheel rechts is er een eerste slaapkamer. Daarna zijn vanuit de gang de tweede, derde en vierde slaapkamer bereikbaar. Vervolgens is er een technische ruimte/bergruimte. Geheel links is er een vijfde slaapkamer, die in verbinding staat met de tweede woonkamer boven via een trap met een luik.

Buitenruimte

Op de oever is een tuin in gebruik met een oppervlakte van circa 70 m2. Een deel van de ruimte tussen de woonark en de oever is voorzien van vlonders, met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 30 m2, waarmee de gehele buitenruimte aan die zijde ruim 100 m2 bedraagt. Bovendien is er aan de waterzijde een omloop bevestigd, voldoende breed om erop te zitten.
Zo zijn er voldoende mogelijkheden om heerlijk buiten te vertoeven, naar keuze in de zon of juist in de schaduw.

In de tuin staat een houten schuur van circa 6m2.

Omgeving

Vanuit de woonark op deze locatie heeft u meerdere mogelijkheden het water op te gaan, onder meer in een kano of op een SUP- board. Bij de ark is er een mogelijkheid een recreatievaartuig af te meren. U kunt zo vanuit uw drijvende woning instappen en genieten van de schoonheid van de rivier de Vecht of gezellig een rondje door de singels en grachten van de stad varen.

De Vechtdijk wordt veel gebruikt door fietsers en wandelaars. Voor autoverkeer is de weg formeel doodlopend. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf deze locatie bent u met de auto zo op de snelwegen A2, A27 en A12. En in circa een kwartier fietsen bent u in het centrum van Utrecht.

Langs de Vechtdijk bevindt zich een park. Dichtbij is Fort aan de Klop gevestigd, een fijne gelegenheid waar u wat kunt drinken of eten en waar regelmatig gezellige activiteiten zijn. Wat verder noordwaarts verlaat u Utrecht en wandelt of fietst u door een natuurlijke omgeving richting Oud Zuilen, Maarssen, Breukelen en verder.

Kluswoning:

De woonark is in 1991 gebouwd, met als basis een betonnen bak. Na verloop van tijd waren er verbouwingen, zodat de woonark multifunctioneel gebruikt kon worden. Voor veel mensen was deze ark een bijzonderheid, vanwege het sociale gebruik dat de eigenares ervan maakte.
De ark is voorzien van centrale verwarming, aansluiting op de nutsvoorzieningen en op zes eigen zonnepanelen. Het afvalwater wordt via een eigen rioolpomp afgevoerd naar de gemeentelijke riolering.
De woonark is weliswaar goed bewoonbaar maar hij is gedateerd en er is op diverse punten aandacht nodig.

Ligplaats en kadastrale inschrijving

De ligplaats bevindt zich in water van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht aan de oever van de gemeente Utrecht. De ligplaats is opgenomen in de gemeentelijke havenatlas en in het bestemmingsplan en er is een huurovereenkomst met het waterschap. Voor het gebruik van de ligplaats wordt circa € 2.100,- per jaar (momenteel € 171,04 per maand) aan het waterschap betaald.

Door inschrijving in het scheepsregister is de woonark registergoed en is er een hypotheek mogelijk. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank of bij Orange Credit, die voor woonboten met specifieke voorwaarden werken. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden en een doorverwijzing naar gespecialiseerde adviseurs.

Overig

Het is raadzaam voor de overdracht een notaris te kiezen die ervaring heeft met woonboten. Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar, bij voorkeur door een bericht te sturen via de website of via e-mail. We nemen dan snel contact met u op om een afspraak te maken.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 925.000,-

Adres: Onderlangs 120
Plaats: ARNHEM
Oppervlakte: 250
Kamers: 8

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 300.000,-

Adres: Utrechtsestraatweg 100
Plaats: NIEUWEGEIN
Oppervlakte: 70
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD

€ 750.000,-

Adres: Weteringkade 7
Plaats: ALMERE
Oppervlakte: 138
Kamers: 5

Bekijk dit object »

  • Kluswoning