Arnhem – Onderlangs 120

Status: Verkocht
Koopprijs: € 925.000,- k.k.
Adres: Onderlangs 120
Postcode: 6812 CJ
Plaats: Arnhem
Provincie: GELDERLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 8
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 250 m2
Bouwjaar: 2001
Soort: Woonboot
Dak type: Zadeldak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Energieklasse: A
Energielabel einddatum: 27 juni 2033
Aangeboden sinds: 1 augustus 2023
Liggingen: Aan water, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 925.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Prachtige grote woonark op een schitterende locatie met mogelijkheid van twee woningen.

Wilt u op een bijzondere manier de vrijheid van het wonen op het water ervaren, met veel buitenruimte en recreatiemogelijkheden naast de deur? Dat is mogelijk in deze omvangrijke woonark met twee woonlagen aan de oever van de rivier de Rijn.

In Arnhem ligt op een schitterende locatie met weids uitzicht deze uitzonderlijk grote woonark. De ark heeft een lengte van 17 meter en een breedte van maar liefst 8 meter. Met een woonoppervlakte van bijna 250 m2, verdeeld over twee woonlagen, is deze woonark buitengewoon ruim.

De ark drijft op een fraaie ligplaats in het water van de Rijn (formeel de Nederrijn). Bij de ligplaats is een oeverdeel in gebruik, ingericht als tuin met een terras en twee opstallen.

De indeling van de woonark is als volgt.

Vanaf de oever is via een loopbrug terras bereikbaar. Daar bevindt zich de voordeur (of eigenlijk: daar bevinden zich twee voordeuren). Op de bovenste woonlaag bevinden zich onder meer de woonkamers en de keukens. Daardoor is er vanaf de hoge positie een prachtig uitzicht over het water.

Beneden is de woonlaag voorzien van onder meer 6 slaapkamers en twee badkamers.

In het verleden was de woonark verdeeld in twee woon-eenheden, die als het ware gespiegeld waren. In de huidige staat zijn de tussenwanden op de bovenste en de onderste woonlaag doorbroken, zodat de ruimtes als een geheel gebruikt kunnen worden en eventueel ook ieder afzonderlijk (met een af te sluiten schuifpui boven en een deur beneden). Naar wens kunnen volgende eigenaren de tussenwanden weer permanent dicht maken. Iedere woonruimte heeft een eigen voordeur. De ark is uitstekend geschikt om er met twee huishoudens te wonen.

De ark ligt op een prachtige locatie aan Onderlangs in Arnhem. Het uitzicht is fenomenaal, over het brede water en de uiterwaarden en het oeverland aan de overzijde. Met passerende schepen, het water dat golft als er wind is of juist spiegelt bij windstilte, met watervogels als mede-waterbewoners… dagelijks kun je genieten van deze bijzondere woonvorm. Starend over het water kun je prima tot rust komen. Op je activiteitenlijstje kun je mijmeren als een favoriete tijdsbesteding noteren.

Op de oever is een deel voorzien van een terras, langs twee opstallen. Er is een grote ruimte van circa 48 m2, die in de huidige situatie voorzien is van een kamer, een zitkamer, een keuken, een toilet en twee bergruimtes. Bovendien is er op de oever een tweede opstal van circa 15 m2, in gebruik als berging.

Rondom de woonark zijn er diverse terrassen op verschillende niveaus. Zo kun je heerlijk buiten vertoeven, fijn in de zon of juist in de schaduw.
Onder meer is er een terras op water-niveau. U kunt zo vanaf uw drijvende woning het water op om te suppen of in uw kano of andere boot te stappen. Of u neemt een verfrissende duik.

De locatie bevindt zich in een aantrekkelijk woongebied. Onderlangs bestaat uit twee delen: een hoger gelegen weg voor doorgaand verkeer en op een lager niveau een rustige ventweg die bedoeld is voor bestemmingsverkeer. De tuin is van de weg afgeschermd met een haag en een hek.
In de buurt zijn winkels, scholen en andere voorzieningen bereikbaar. In de omgeving zijn diverse parken gesitueerd. Op een paar kilometer afstand is het centrum goed te bereiken. De mogelijkheden met het openbaar vervoer zijn prima. Ook kun je met de auto gemakkelijk via diverse uitvalswegen naar allerlei bestemmingen.

De woonark is zeer goed onderhouden. Het stalen casco is prima bestand tegen de wisselende waterstanden van de Rijn. De ark heeft een deugdelijk afmeersysteem dat ervoor zorgt dat de ark automatisch met het stijgende en dalende water meebeweegt.
Gewoonlijk dient een woonboot met een stalen casco iedere circa 7 jaren voor inspectie en onderhoud naar een werf te gaan. Deze ark was in 2023 nog op de werf. De dikte van het staal is ruim voldoende (er is een meetrapport aanwezig).

De woonark wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming met 2 stuks Nefit combiketels. Er zijn aansluitingen op elektriciteit, aardgas en leidingwater. Via een eigen rioolpomp wordt afvalwater afgevoerd naar de gemeentelijke riolering in de oever.

De woonark is goed geïsoleerd. Op het dak zijn 35 stuks zonnepanelen geplaatst. Ook is er een zonneboiler. Het energielabel is A.

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Arnhem. De ligplaats wordt gebruikt met een ligplaatsvergunning/ontheffing van Rijkswaterstaat en een huurovereenkomst van het Rijksvastgoedbedrijf. De oever wordt gehuurd van de gemeente.

De woonark is ingeschreven in het schepenregister van het Kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Hypotheken voor woonboten zijn mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. Voor woonboothypotheken gelden specifieke voorwaarden, voor actuele mogelijkheden (en doorverwijzing naar gespecialiseerde intermediairs) kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de verkoop/levering van de woonboot hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Heeft u interesse in deze woonark, heeft u vragen, wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Het is mogelijk dat de meetinstructie niet of niet geheel toegepast wordt. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 825.000,-

Adres: Cas Oorthuyskade 7
Plaats: AMSTERDAM
Oppervlakte: 150
Kamers: 5

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 200.000,-

Adres: Utrechtse Jaagpad 56C
Plaats: LEIDEN
Oppervlakte: 74
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 450.000,-

Adres: Angstelpad 14ws
Plaats: LOENERSLOOT
Oppervlakte: 170
Kamers: 5

Bekijk dit object »