Maasdam – Hoeksedijk 113A

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 625.000,- k.k.
Adres: Hoeksedijk 113A
Postcode: 3299 AE
Plaats: Maasdam
Provincie: ZUID_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 5
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Op eigen terrein
Woonoppervlakte: 121 m2
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Dak toelichting: EPDM
Soorten verwarming: CV ketel, Vloerverwarming geheel
Soorten: Geen garage
Perceel: 3.125 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 8 augustus 2023
Liggingen: Aan water, Vrij uitzicht, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 625.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Ruime woonark op een mooie locatie met grond in eigendom.

Wilt u genieten van wonen op het water, rustig drijvend in breed water en met veel buitenruimte? Dat is mogelijk in deze woonark met twee woonlagen in Maasdam.

Op een fraaie locatie met weids uitzicht ligt deze ruime woonark. De ark heeft een lengte x breedte van circa 13,5 x 5 meter. Met twee woonlagen is de woonoppervlakte ruim 120 m2.

De ark drijft op een fraaie ligplaats in het water van de Boezemvliet. Bij de ligplaats is een oeverdeel in gebruik, ingericht als tuin met een groot terras. Daar zijn een schuur (circa 5,90 x 2,35 x H 2,50 m) en een gezellig kippenhok aanwezig.

De indeling van de woonark is als volgt.

De voordeur van de woonark bevindt zich op het niveau van het terras op de oever. Vanuit de entree/hal is naar links de woonkamer bereikbaar, met een open keuken. Rechts van de hal is er een toiletruimte, voorzien van een hangend toilet, een urinoir en een wastafel. Aan de rechterzijde van de ark bevindt zich een eerste slaapkamer.

Beneden is de woonlaag voorzien van een badkamer met een spa-bad, een aparte douche, een sauna en hangend toilet. Er zijn op dat niveau drie slaapkamers, waarmee het totaal in de woonark op vier slaapkamers komt.

De woonkamer bevindt zich op het niveau van de bovenste woonlaag. Daardoor is er een prachtig uitzicht over het langgerekte water.
Stelt u zich eens voor: het water dat golft als er wind is of juist spiegelt bij windstilte, met watervogels als mede-waterbewoners… dagelijks kunt u genieten van deze bijzondere woonvorm. Starend over het water kunt u er prima tot rust komen.

De keuken is goed ingericht. Er is voldoende ruimte om naar hartenlust te kokkerellen en gebruik te maken van de aanwezige apparatuur: een oven, magnetron, inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, inbouw vriezer, en een losstaande koel-vriescombinatie met ijsmaker.

De oever is ingericht met een groot terras en beplanting. Er is de mogelijkheid buiten te genieten van de zon of juist een schaduwplek te kiezen. Het terras is met veel groen afgeschermd van de openbare weg.

Bij de woonark is er ruimte om een recreatievaartuig af te meren, waarmee u naar de Binnenbedijkte Maas kunt varen. Wat wilt u nog meer om te kunnen genieten van het water? U kunt een verfrissende duik nemen, of kiezen voor een rustig tochtje in een kano of op een SUP-board.

De Hoeksedijk vormt een verbinding tussen Maasdam en Puttershoek. Vanaf de locatie zijn de snelwegen A 16 en A 29 goed bereikbaar. Zo bent u snel in onder meer Rotterdam en Dordrecht en wat verder bereikt u Breda en de snelweg A 15.
Parkeren is mogelijk langs de openbare weg en er is een parkeermogelijkheid op eigen terrein. Voor openbaar vervoer is er de bushalte Puttershoek, op minder dan vijf minuten loopafstand.
Vanaf de Hoeksedijk is er langs de ark een voetgangersbrug naar een rustige wandelroute.

In Maasdam en Puttershoek zijn er diverse winkels, sportmogelijkheden en andere voorzieningen. Er zijn basisscholen goed bereikbaar, één in Maasdam en drie in Puttershoek.

Een bijzonderheid is dat bij deze woonark veel grond in eigendom is. Het overgrote deel daarvan is water (formeel grond onder water). Vijf percelen (zoals op een foto aangegeven) met in totaal 3.125 m2 zijn in bezit. Een deel daarvan (280 m2) is grond aan de overkant van de weg.

De woonark wordt comfortabel verwarmd met vloerverwarming boven en beneden, met een Intergas Combi Compact HR28 ketel. Er zijn aansluitingen op elektriciteit, aardgas en leidingwater. Via een eigen rioolpomp wordt afvalwater afgevoerd naar de gemeentelijke riolering in de oever.
De ark is goed onderhouden en is gebouwd op een betonnen bak die niet voor periodiek onderhoud uit het water hoeft. Het geheel is degelijk gebouwd. Op enkele details kunnen de spreekwoordelijke puntjes nog op de i gezet worden. Er is weinig onderhoud nodig. De gevels zijn bekleed met vezelcement lap wood sidings. De kunststof kozijnen zijn voorzien van dubbel glas. De dakbedekking is EPDM. De ark is goed geïsoleerd.

De woonark is ingeschreven in het schepenregister van het Kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Hypotheken voor woonboten zijn gewoonlijk mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. Voor woonboothypotheken gelden specifieke voorwaarden, voor actuele mogelijkheden (en doorverwijzing naar gespecialiseerde intermediairs) kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

De ligplaats is opgenomen in het gemeentelijke bestemmingsplan. Omdat de woonark in eigen water ligt hoeft er geen liggeld betaald te worden. Bij de levering hoeft er geen overdrachtsbelasting over de waarde van de woonark betaald te worden. De koper dient bij levering wel overdrachtsbelasting (het hoge tarief) over het waardedeel van de grond te betalen, waarvan de betreffende waarde aangegeven dient te worden door een door de koper te kiezen taxateur.

Heeft u interesse in deze woonark, heeft u vragen, wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Het is mogelijk dat de meetinstructie niet of niet geheel toegepast wordt. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 315.000,-

Adres: Richard Wagnerlaan 132
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 50
Kamers: 2

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 495.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 15
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 134
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 365.000,-

Adres: Schansedijk 6
Plaats: ALPHEN
Oppervlakte: 155
Kamers: 3

Bekijk dit object »