‘s-Hertogenbosch – Oude Engelenseweg 15

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 495.000,- k.k.
Adres: Oude Engelenseweg 15
Postcode: 5222 AA
Plaats: 's-Hertogenbosch
Provincie: NOORD_BRABANT
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 6
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 134 m2
Bouwjaar: 1909
Soort: Woonboot
Soorten verwarming: CV ketel
CV ketel type: Remeha Avanta
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 22 november 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 495.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Het imposante woonschip de Otter is te koop.

Wilt u de vrijheid van het wonen op het water ervaren en tegelijk ook de voordelen van de stad?
Dat is mogelijk in dit prachtige grote woonschip met de naam Otter aan de Oude Engelenseweg in ’s-Hertogenbosch.

Met een lengte van maar liefst ruim 38 meter en een breedte van circa 5 meter heeft dit woonschip veel ruimte en een woonoppervlakte van circa 134 m2. Bovendien is er bij het schip de mogelijkheid van het gebruik van veel buitenruimte. Hier kunt u permanent wonen met een voortdurend vakantiegevoel. Gezellig met eenden en andere watervogels als mede-waterbewoners.

De indeling van het woonschip is als volgt.
U betreedt het schip via de stuurhut, die gebruikt kan worden als een zitruimte (een soort serre) met rondom zicht. Heerlijk om daar met uw kopje koffie of een ander drankje te dagdromen.
Vanuit de stuurhut gaat u een niveau lager naar de keuken. Weer een niveau lager is een bergruimte/voorraadkast te bereiken en kunt u via een gang naar de woonkamer. In de diverse ruimtes komt voldoende daglicht binnen, dankzij de ramen aan beide zijden en de diverse daklichten.
Vanuit de woonkamer zijn via een gang de badkamer en een slaapkamer te bereiken. Nog verder richting de boeg van het schip zijn een tweede slaapkamer (in gebruik als werkkamer) en een werkplaats gesitueerd. Bovendien bevindt zich aan de achterzijde van het schip een niveau lager onder de stuurhut een derde slaapkamer, die bereikt kan worden via de keuken.
Buitenom is nog de voorroef bereikbaar, te gebruiken als slaap/logeerruimte. Deze is voorzien van een tweepersoonsbed en een wastafeltje met kraan.

Het woonschip is netjes onderhouden en smaakvol ingericht met veel hout. Een volgende eigenaar kan ervoor kiezen het schip in deze staat te behouden of bijvoorbeeld de werkplaats te verbouwen en te benutten als extra werk- of slaapkamer(s).
De diverse ruimtes worden comfortabel verwarmd met centrale verwarming met een Remeha Avanta combiketel uit 2021. Bovendien is er in de woonkamer een gezellige houtkachel.
Het schip is geïsoleerd met in de wanden, het dak en de vloer/bodem respectievelijk steenwol en schuim (circa 8, 16 en 17 cm).

Bij het woonschip is aantrekkelijke buitenruimte aanwezig. Naast het schip ligt een dekschuit, die in gebruik is als terras met een oppervlakte van circa 60 m2.

Bovendien is op de oever een plateau met een oppervlakte van circa 18 m2 gebouwd, dat in gebruik is voor kluswerkzaamheden. Er is zelfs een eigen hijskraan aanwezig, een fraai exemplaar in de stijl van het schip. Handig als je een bootje wilt onderhouden en uit het water wilt takelen.

Rondom deze drijvende woning zijn er diverse mogelijkheden voor waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op? Of wilt u liever gaan varen? Er is de mogelijkheid bij het woonschip een recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen in de omgeving of verder weg.

De Oude Engelenseweg is doodlopend. Recent is het wegdek voorzien van nieuw asfalt en zijn de toegangsvoorzieningen naar de woonboten opnieuw in orde gemaakt. Naast de weg zijn er parkeerplaatsen (voor gratis openbaar parkeren). Glasvezelkabel is aangelegd in de straat.
Aan de overzijde van het water wordt gewerkt aan het creëren van een parkeerterrein ten behoeve van de Brabanthallen en een plantsoen langs het water. Ten tijde van het maken van foto’s waren onder meer sloopwerkzaamheden gaande. Enkele foto’s zijn enigszins bewerkt vanwege het niet passende tijdelijke beeld door de werkzaamheden.

Het woonschip en wat erbij hoort is goed onderhouden. De woonboot heeft een stalen casco dat in goede staat verkeert. Verzekeraars hebben gewoonlijk als eis dat een woonboot met stalen casco regelmatig (dit schip om de 7 jaren) voor onderhoud naar een werf gaat.
Oorspronkelijk is het schip in 1909 gebouwd als klipper voor gebruik als vrachtschip. Na verloop van tijd mocht het aan een tweede leven beginnen, toen het uit de vaart gehaald werd en in de jaren 1982 tot 1990 verbouwd werd tot woonschip. Een groot deel van de historie is bij de huidige eigenaren bekend.

Op deze vaste ligplaats heeft de woonboot aansluitingen op onder meer elektriciteit en water en aardgas. De ligplaats (het water en de oever) is van de gemeente en wordt formeel gebruikt door de eigenaren van de woonboot. Voor het gebruik wordt liggeld betaald aan de gemeente, circa € 375,- per jaar.

De woonboot is ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster, voor vestiging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek voor een dergelijke woonboot alleen mogelijk bij de Rabobank en bij Orange Credit. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden.

Voor de overdracht dient de koper in overleg een notaris te kiezen die ervaring heeft met woonboten. Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden.
Heeft u interesse in dit woonschip, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD

€ 190.000,-

Adres: Rijksweg 94D
Plaats: LAAG-KEPPEL
Oppervlakte: 70
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 399.000,-

Adres: Hargervaart 3w
Plaats: SCHOORL
Oppervlakte: 102
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 650.000,-

Adres: Wittevrouwenkade 101
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 85
Kamers: 3

Bekijk dit object »