Amsterdam – Cas Oorthuyskade 7

Status: Beschikbaar
Koopprijs: € 825.000,- k.k.
Adres: Cas Oorthuyskade 7
Postcode: 1087 DP
Plaats: Amsterdam
Provincie: NOORD_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 5
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Betaald parkeren
Woonoppervlakte: 150 m2
Bouwjaar: 1936
Soort: Woonboot
Soorten: Geen garage
Perceel: 380 m2
Aangeboden sinds: 14 juni 2024
Liggingen: Aan water, Open ligging, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Beschikbaar

€ 825.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Groot varend woonschip te koop

Aan de Cas Oorthuyskade op nummer 7 ligt het unieke zelfstandig varende woon/werkschip met de naam RINA te koop. Er zijn veel mogelijkheden om dit schip te verbouwen tot een groot woonschip naar eigen ontwerp.

Op deze locatie kunnen liefhebbers van water en wonen hun hart ophalen.

Het schip is in zeer goede staat en in de huidige situatie goed bewoonbaar. De schipperswoning geeft voldoende ruimte om te starten en vervolgens op creatieve wijze in het voormalige vrachtruim en de rest van het schip naar eigen inzicht een fantastische grote woon-, werk- en ontspanningsruimte te (laten) maken.

Let op: Het woonschip wordt verkocht in de huidige staat. Momenteel is de woonoppervlakte van de schipperswoning circa 40 m2 exclusief kastruimte. Vanwege de specifieke situatie is de woonoppervlakte in de advertentie aangegeven min of meer als een gemiddelde van de huidige situatie en de te creëren eindsituatie.

Het woonschip ligt op een ligplaats als waterkavel (groot 387,6 m2) op basis van erfpacht. In 2015 werd deze locatie aan de Cas Oorthuyskade speciaal ingericht voor zelfstandig varende woonschepen. Geen arken, maar schepen die passen bij het nautische karakter van het geheel.

De RINA is een groot schip (type kempenaar) met een lengte van maar liefst circa 40,75 meter en een breedte van circa 6,60 meter. Met die forse afmetingen en de goede kwaliteit van het schip is het uitstekend geschikt om het te verbouwen tot een “varende villa”.

Om een indruk te geven van een mogelijke verbouwing is er al een animatiefilm gemaakt. Hierdoor kun je een indruk krijgen van een mogelijke indeling in een toekomstige situatie, met veel leefruimte, zit- en werkplekken, drie slaapkamers, twee badkamers en fitness ruimte en onder meer een besloten terras aan de woonkamer.
Een volgende eigenaar kan kiezen het ontwerp verder te laten uitwerken of zelf aan de slag te gaan met een eigen ontwerp. Afhankelijk van de indeling kan het eindresultaat een woonschip met meer dan 320 m2 ruimte zijn, exclusief een dakterras van meer dan 100 m2 met bijzonder vrij uitzicht over de omgeving. Het vooronder (36 m3) kan men gebruiken als berging voor niet alledaagse spullen.

De RINA werd in 1936 gebouwd als sleepschip. Door de familie werd het in 1972 omgebouwd tot motorschip. In de huidige staat is het vrachtruim nog leeg. Als je erin loopt adem je de sfeer van het werkzame leven van het schip, met de houten azobé vloer en de geklonken scheepshuid nog mooi in het zicht.

De schipperswoning aan de achterzijde is prima bewoonbaar en heeft een indeling met een stuurhuis, een keuken, een woonkamer, drie slaapkamers en een badkamer. Inclusief de stuurhut is er circa 45 m2 woonruimte.

Het schip is goed onderhouden. In december 2021 was de RINA voor het meest recente groot onderhoud op de werf. De certificering is geldig tot 2029. Het schip is goed onderhouden en is sinds 1972 in de familie. Tot december 2023 heeft het schip nog beroepsmatig gevaren en het gaat nu na 87 jaar met pensioen om een nieuwe bestemming te krijgen!

Bij de kavel is een ligplaats inbegrepen voor een recreatievaartuig tot een lengte van 9,60 meter. De locatie bevindt zich in een fantastisch vaargebied, als prima vertrekbasis voor vaartochten in allerlei richtingen. Je kunt via het Buiten-IJ en de Oranjesluizen naar de stad of verder over het IJ en het Noordzeekanaal. Of wat denk je ervan om koers te zetten naar het oosten? Je vaart direct het IJmeer op en kunt zo verder naar het Markermeer en IJsselmeer of de Randmeren.

De waterkavels zijn haaks op een betonnen steiger gesitueerd. De steiger is afgesloten van de openbare weg en alleen toegankelijk voor bewoners en bezoekers. Op twee plaatsen zijn er entree-gebouwen met fietsenstallingen (twee fietsplaatsen) en elektronisch beveiligde toegangsvoorzieningen (ook op afstand te bedienen). Tevens is er een traplift voor minder valide mensen en goederen.

De Cas Oorthuyskade bevindt zich aan de noord-west zijde van de wijk IJburg. In deze levendige wijk zijn er in de directe omgeving winkels, scholen en andere voorzieningen.
Op circa 200 meter afstand is er een winkelcentrum. Er zijn diverse kinderopvanglocaties en reguliere en bijzondere scholen. Het Diemerpark en Strandeiland zijn te bereiken op circa 1,5 km.

Ook met betrekking tot openbaar vervoer zijn er prima mogelijkheden. Bijvoorbeeld is het slechts een paar minuten lopen naar tram 26 (naar het Centrum) of bus 66 (naar Zuid).
Parkeren is mogelijk langs de openbare weg en ook in een parkeergarage bij het winkelcentrum. Er zijn per adres een privé en een zakelijke parkeervergunning mogelijk.

In het voorjaar van 2016 is fase 2 van het Project Waterwonen Amsterdam opgeleverd. Het is een afgesloten waterkavel van een VvE en maakt geen onderdeel uit van het openbaar vaarwater. De waterkavel van de VvE is opgedeeld in appartementen (ligplaatsen). Iedere ligplaats is een privégedeelte. Iedere eigenaar van een ligplaats betaalt een erfpachtcanon aan de gemeente Amsterdam.

Voor deze ligplaats betreft het een appartementsrecht met betrekking tot kavel 31 (Cas Oorthuyskade 7) en wat erbij hoort, op basis van voortdurende erfpacht, uitgegeven door de gemeente Amsterdam. De te betalen erfpachtcanon bedraagt momenteel € 1.061,- per jaar tot 2026 (deze is eventueel af te kopen).

Op basis van de woonboot als registergoed (ingeschreven in het scheepsregister van het kadaster) en het appartementsrecht (erfpacht) is gewoonlijk een hypotheek mogelijk bij de Rabobank. Voor actuele mogelijkheden/doorverwijzingen kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar.

Over het waardedeel van het woonschip is geen overdrachtsbelasting verschuldigd, de overdrachtsbelasting dient alleen over het waardedeel van het appartementsrecht betaald te worden.

Kortom, u koopt een basis met onnoemelijk veel mogelijkheden, waardoor u naar eigen inzicht uw droom-woonschip kunt creëren.

De informatie en onder meer de getoonde tekeningen en film geven geen zekerheid over legale uitvoerbaarheid. Hiervoor dient u een omgevingsvergunning aan te vragen.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en beeldmateriaal) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Getoond beeldmateriaal geeft een indruk van creatieve ideeën. Het kunnen realiseren van aanpassing van het woonschip is afhankelijk van onder meer het kunnen verkrijgen van benodigde vergunning(en).

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast.
Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten en de verbouwingsmogelijkheden te overwegen en te bespreken.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 435.000,-

Adres: Veilinghavenkade 44
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 110
Kamers: 6

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 725.000,-

Adres: Leidsekade 224
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 98
Kamers: 5

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 200.000,-

Adres: Utrechtse Jaagpad 56C
Plaats: LEIDEN
Oppervlakte: 74
Kamers: 4

Bekijk dit object »