Schoorl – Hargervaart 3w

Status: Verkocht
Koopprijs: € 399.000,- k.k.
Adres: Hargervaart 3w
Postcode: 1871 PL
Plaats: Schoorl
Provincie: NOORD_HOLLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 4
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren, Op eigen terrein
Woonoppervlakte: 102 m2
Bouwjaar: 2012
Soort: Woonboot
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Energieklasse: C
Energielabel einddatum: 2 december 2032
Aangeboden sinds: 19 mei 2023
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 399.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen, in een prachtig gebied, op de spreekwoordelijke steenworp afstand van het strand? Dat kan, in deze bijzondere woonark in Schoorl.

De grote woonark (circa 20 x 6 meter) ligt op een fraaie locatie, in het water van de Hargervaart, met ruim uitzicht en met een tuin op de oever. De woonark is degelijk gebouwd in 2012, met een indeling anders dan anders. De ark is ingedeeld met twee gelijkwaardige woonruimtes.

De woonark, met de naam Sneeuwgans, heeft een eigen adres voor permanente bewoning en is ingedeeld als volgt. Vanaf de oever is in het midden via de voordeur een hal/entree te betreden. Aan de linker- en rechterzijde hiervan bevinden zich woonruimtes die als het ware elkaars spiegelbeeld zijn. Iedere ruimte met een oppervlakte van circa 50 m2 is ingedeeld met een woonkamer, een keuken, een badkamer en een slaapkamer.

Met deze indeling is de woonark prima te gebruiken voor bewoning door mensen die ieder een eigen woonruimte wensen. Ook is het mogelijk de woonark zodanig te verbouwen dat er een grote woonruimte ontstaat met een woonkamer, keuken, badkamer(s) en meerdere slaapkamers. De totale woonruimte is circa 102 m2.

In de hal is een technische ruimte gecreëerd, waarin onder meer de CV-installatie(s), de mechanische ventilatie, de groepenkasten voor de elektriciteit en de apparatuur t.b.v. internet geplaatst zijn. Onder de vloer in de betonbak is er veel bergruimte, goed bereikbaar via een luik in de vloer. Op de oever is een perceel grond van circa 100 m2 tuin. De tuin is grotendeels voorzien van bestrating, waardoor er een grote terrasruimte beschikbaar is. Op de oever is een houten schuur geplaatst van circa 7 m2.

De woonark ligt als laatste in een rijtje van drie woonboten. De rustige weg langs de woonboten (de Hargervaart) eindigt bij een kleine gezellige jachthaven, van Watersportvereniging Hargervaart. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein aan het begin van de weg, op circa 150 m afstand, of voor een twee auto’s bij de woonark.

Van oudsher bevindt de Hargervaart zich in het dorp Groet, voorheen in de gemeente Schoorl, nu in de gemeente Bergen. De locatie grenst aan de Harger- en Pettemerpolder, een prachtig eeuwenoud weidegebied waar vooral veel vogels rust vinden. Ook u kunt hier tot rust komen, fietsend en wandelend kunt u volop genieten van de weidse omgeving, met duinen, bossen, strand en polder.
Groet is te omschrijven als een vriendelijk historisch dorpje, met diverse rijksmonumenten, winkels en restaurantjes.

De ligplaats is een vaste ligplaats, gehuurd van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Voor het gebruik van de ligplaats en de oever wordt een huurbedrag van circa € 1.200,- per jaar betaald.

De woonark wordt comfortabel verwarmd met centrale verwarming, met een gescheiden systeem met twee Intergas combiketels. De ark is goed geïsoleerd (de wanden, de vloer en het dak), de ramen zijn voorzien van HR++ glas. Bovendien is de ark uitgevoerd met een sedumdak. De woonark is aangesloten op elektriciteit, water, aardgas, kabel en natuurlijk ook op de riolering.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop/levering van een woonboot is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.
Alle genoemde maten zijn circa-maten. Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 450.000,-

Adres: Angstelpad 14ws
Plaats: LOENERSLOOT
Oppervlakte: 170
Kamers: 5

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 200.000,-

Adres: Utrechtse Jaagpad 56C
Plaats: LEIDEN
Oppervlakte: 74
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD

€ 190.000,-

Adres: Rijksweg 94D
Plaats: LAAG-KEPPEL
Oppervlakte: 70
Kamers: 4

Bekijk dit object »