Utrecht – Oude Leidseweg 117

Status: Verkocht
Koopprijs: € 400.000,- k.k.
Adres: Oude Leidseweg 117
Postcode: 3533 KK
Plaats: Utrecht
Provincie: UTRECHT
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 91 m2
Soort: Woonboot
Dak type: Zadeldak
Soorten verwarming: CV ketel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Soort: Vrijstaand hout
Aangeboden sinds: 8 november 2022
Liggingen: Aan water, Aan park, Aan rustige weg, Aan vaarwater
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 400.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water in Utrecht wonen, op een rustige locatie met veel groen? Dat is mogelijk in deze woonark aan de Oude Leidseweg.

Deze fijne woonark ligt op een aantrekkelijke locatie in de wijk Welgelegen, Den Hommel, nabij Oog in Al, aan een rustige doodlopende weg. Een bijzonderheid in Utrecht, in een omgeving met veel groen als het ware een paradijsje in de stad.

De ark heeft alle vertrekken gelijkvloers en is van rechts naar links ingedeeld met een woonkamer met open keuken, een hal/entree, een toilet, een grote en kleine slaapkamer, een badkamer.
Onder de vloer is in de droge betonbak (hoogte onder de vloerbalken circa 0,90 m) veel bergruimte bereikbaar via luiken in de vloer.

Bij de woonark is buitenruimte aanwezig. De oever is ingericht als tuin met groen en deels met verharding, met een oppervlakte van circa 50 m. Op de oever bevindt zich in de tuin een houten schuur.

Aan de overzijde van het water is een brede groenstrook met fraaie begroeiing. Het is een genot om te kijken, over het water met onder meer de eenden en meerkoeten als buren en voorbijgangers. Veel bewoners van woonboten ervaren hun woonvorm als een voortdurend vakantiegevoel.

Rondom deze drijvende woning zijn er mogelijkheden voor waterbeleving. Wilt u op uw SUP board het water op? Of wilt u een rondje varen door Utrecht? Er is de mogelijkheid bij de woonark een recreatievaartuig af te meren, waarmee u kunt genieten van het varen op de Utrechtse singels en grachten of waarmee u verder weg kunt gaan.

Met de fiets is in zo’n 15 minuten het centrum van Utrecht te bereiken. Ook zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer. In de straat is er gratis parkeergelegenheid. De snelwegen A2 en A12 zijn goed bereikbaar.

In de omgeving zijn allerlei voorzieningen aanwezig, onder meer scholen, winkels en restaurant. En bijvoorbeeld het zwembad Den Hommel en tennisbanen bevinden zich op de spreekwoordelijke steenworp afstand.

De woonark is aangesloten op elektriciteit, leidingwater, aardgas en riolering. De ark heeft centrale verwarming met een Remeha combiketel en een airco-unit.

De basis van de ark is goed, met een degelijke betonbak. De ark is vermoedelijk gebouwd rond 1970. De inrichting is qua stijl en techniek gedateerd (bijvoorbeeld hebben de ramen enkel glas) en kan gemoderniseerd worden door iemand die de handen stevig uit de mouwen wil (laten) steken.

De ark heeft een vaste ligplaats in de gemeente Utrecht, ingetekend in de gemeentelijke Havenatlas en opgenomen in het bestemmingsplan. Zoals gewoonlijk op veel plaatsen in Utrecht zijn de ligplaats en oever eigendom van de gemeente. Voor het gebruik wordt aan de gemeente circa € 950,- per jaar betaald.

Deze woonark kan bij overdracht ingeschreven worden in het schepenregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypotheek. Gewoonlijk is een hypotheek mogelijk bij de Rabobank, die voor woonboten specifieke regels hanteert. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Voor de overdracht dient een notaris gekozen te worden die ervaring heeft met woonboten.

Alle genoemde maten zijn circa-maten. Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Voor woonboten is de wet- en regelgeving op diverse punten afwijkend van die van woonhuizen. Onder meer is het bouwbesluit niet op dezelfde wijze van toepassing. Met betrekking tot onder andere plafondhoogtes wordt de meetinstructie vaak niet of niet geheel toegepast. Geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 690.000,-

Adres: Cas Oorthuyskade 5
Plaats: AMSTERDAM
Oppervlakte: 150
Kamers: 3

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 249.000,-

Adres: Crooswijksebocht 71
Plaats: ROTTERDAM
Oppervlakte: 43
Kamers: 2

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 200.000,-

Adres: Utrechtse Jaagpad 56C
Plaats: LEIDEN
Oppervlakte: 74
Kamers: 4

Bekijk dit object »