Alphen – Schansedijk 6

Status: Verkocht
Koopprijs: € 365.000,- k.k.
Adres: Schansedijk 6
Postcode: 6626 BA
Plaats: Alphen
Provincie: GELDERLAND
Onderhoud binnen: Goed
Onderhoud buiten: Goed
Aantal Kamer(s): 3
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 155 m2
Bouwjaar: 2003
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten verwarming: Hete lucht verwarming, Warmtepomp, Houtkachel
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Energieklasse: A
Energielabel einddatum: 29 juli 2032
Aangeboden sinds: 22 november 2022
Liggingen: Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 365.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u op het water wonen, in de prachtige omgeving van de rivier de Maas? Dan is dit uw kans, in deze bijzondere woonboot die nu te koop is.

De woonark ligt op een fraaie locatie, met ruime waterbeleving en met een tuin op de oever. De woonark is anders dan anders gebouwd, met als basis twee degelijke stalen bakken met tussenruimte. De opbouw overbrugt deze tussenruimte, met daaronder de mogelijkheid een recreatievaartuig af te meren.

De woonark is ingedeeld als volgt. Via een loopbrug is de voordeur te bereiken. Via de hal/entree kunt u naar rechts naar de woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer bereikt u via een vaste trap naar beneden een slaapkamer en badkamer.

Vanuit de hal/entree is naar rechts via een trap naar beneden het tweede deel van de ark te bereiken. Daar bevinden zich een werkplaats/technische ruimte en toilet. Dit deel kan omgebouwd worden naar een ruimte met bijvoorbeeld twee extra slaapkamers.

Op de oever is een perceel grond tussen het water en de dijk in gebruik als tuin. Bovendien bevinden zich aan de zijde van de woonkamer en aan de andere zijde terrassen op de ark.

De locatie bevindt zich in een fraaie landelijke en waterrijke omgeving, in het water van een zijstuk van de rivier de Maas. De ligplaats is in de provincie Gelderland, de grens met de provincie Noord-Brabant loopt halverwege de rivier.
Vanuit de tuin en de woonark is er een fraai uitzicht over het steeds weer boeiende water. Golvend bij storm, als een spiegel bij windstilte, met watervogels en schepen die voorbij komen. U komt tot rust en hoeft zich nooit te vervelen.

Bij de woonark is er ruimte voor een of meerdere recratievaartuig(en). U bereikt daarmee eenvoudig een prachtig vaargebied met in de buurt meerdere recreatiewateren. Of als u ’s avonds nog even tot rust wilt komen zeilt u een paar uurtjes tot de zon ondergaat.

Alphen (aan de Maas) is een dorp in de gemeente West Maas en Waal. De ligplaats van de woonark bevindt zich op circa 1,5 km afstand vanaf de kern van het dorp. Het dorp is gelegen tusen de plaatsen Tiel en Oss. In circa een half uur is met de auto ‘s-Hertogenbosch bereikbaar.

De ligplaats is een vaste ligplaats, gehuurd van de rijksoverheid (het Rijksvastgoedbedrijf). De huur bedraagt circa € 1.900,- per jaar. De oever is van het Waterschap Rivierenland. Een oeverdeel van circa 174 m2 wordt gehuurd van het waterschap. De huur bedraagt circa € 385,- per jaar.

De woonark wordt comfortabel verwarmd met een inverter-airco met warmtepomp (om te verwarmen en koelen) met twee binnen-units. In de woonkamer is een houtkachel aanwezig. De ark is aangesloten op elektriciteit en leidingwater. Afvalwater wordt via een eigen rioolpomp afgevoerd naar een gemeentelijk IBA-systeem (Individuele Behandeling van Afvalwater).

De stalen casco’s van de ark zijn in 2003 gebouwd bij scheepswerf Tinnemans in Maasbracht, van uitzonderlijk dik staal (8 mm). De opbouw is in hetzelfde jaar in eigen beheer gebouwd. Een nieuwe eigenaar zal waarschijnlijk naar eigen inzicht e.e.a. willen afwerken.
De ark is goed geïsoleerd (zowel de wanden als het dak met PIR), de ramen zijn voorzien van isolatieglas. De ark heeft Energielabel A.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) is over het waardedeel van de woonboot en ligplaats geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.

Bij woonboten zijn de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 woon- en andere ruimte en afmetingen (bijvoorbeeld in het bouwbesluit) veelal afwijkend van woonhuizen. Bij metingen wordt de meetinstructie soms deels niet toegepast, onder meer vanwege de plafondhoogtes (waar die lager zijn dan 2 m). Serieuze geinteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen ervaren en meten.

ANDERE AANBIEDINGEN

VERKOCHT

€ 569.000,-

Adres: Billitonkade 148
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 88
Kamers: 4

Bekijk dit object »

BESCHIKBAAR

€ 425.000,-

Adres: Veilinghavenkade 48
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 55
Kamers: 4

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 450.000,-

Adres: Angstelpad 14ws
Plaats: LOENERSLOOT
Oppervlakte: 170
Kamers: 5

Bekijk dit object »