Rotterdam – Crooswijksebocht 71

IMPRESSIE 13 foto's

Status: Verkocht
Koopprijs: € 249.000,- k.k.
Adres: Crooswijksebocht 71
Postcode: 3034 NC
Plaats: Rotterdam
Provincie: ZUID_HOLLAND
Onderhoud binnen: Slecht
Onderhoud buiten: Slect
Aantal Kamer(s): 2
Parkeer faciliteiten: Openbaar parkeren
Woonoppervlakte: 43 m2
Soort: Woonboot
Dak type: Plat dak
Soorten: Geen garage
Perceel: 1 m2
Aangeboden sinds: 4 oktober 2022
Liggingen: Aan water, Aan park, Aan vaarwater
Bijzonderheden: Kluswoning
https://drijvendwonen.nl/ Verkoopmakelaar
Contact informatie

Verkocht

€ 249.000,- k.k.

OMSCHRIJVING

Wilt u rustig en vrij wonen, te midden van water en groen en tegelijk ook in de stad? Op deze ligplaats op 5 minuten van de rand van het centrum van Rotterdam is dat mogelijk.

Op de ligplaats aan de Crooswijksebocht 71 ligt een oude woonboot (bouwjaar onbekend, bouwperiode geschat) met achterstallig onderhoud. De ligplaats biedt de mogelijkheid de bestaande woonboot met de naam Drijfhout te vervangen door een nieuw te bouwen woonark.

De ligplaats bevindt zich in het water van de Rotte, aan de rustige Crooswijksebocht, in een parkachtige omgeving naast de monumentale begraafplaats Crooswijk. Op loopafstand zijn er talloze winkels en restaurants en ook station Noord en diverse tram- en bushaltes. Bovendien is het centrum goed bereikbaar met de fiets (circa 10 minuten) en ook met de auto.

In theorie is de oude woonboot op te knappen, waarvoor de handen spreekwoordelijk flink uit de mouwen gestoken dienen te worden. In de praktijk zal dat niet meevallen. De historie van het woonschip met stalen casco is onbekend en vanwege de vaste bruggen op de vaarwegroute kan het woonschip niet naar een werf voor onderhoud aan het casco. Het is voor de hand liggend dat de woonboot vervangen wordt.

Voor de huidige woonboot met een lengte van circa 19,5 meter is er een ligplaatsvergunning. Op basis van informatie van de gemeente mag bij vervanging een volgende woonboot maximaal 6,6 meter buiten de oever steken. Een aanname is dat met een nieuw te bouwen woonark van bijvoorbeeld 19 x 5,5 meter met twee woonlagen circa 180 m2 woonruimte gecreëerd kan worden.

Voor de vervanging van de woonboot door een woonark dient een vergunning aangevraagd te worden bij de gemeente. Het opbouwen van de woonark dient ter plaatse te gebeuren, vanwege de beperkte hoogte van de bruggen op de vaarwegroute.

De woonboten langs de Crooswijksebocht hebben in het algemeen het gebruik van een deel van de oever als tuin en een waterdeel tussen de oever en de woonboot als terras. Bij de betreffende woonboot op nummer 71 is het gebruik nog te bepalen. Het huidige gebruik is verharding op de oever en water tussen de oever en de woonboot.
Indien een nieuwe woonark gebouwd wordt, dan is het mogelijk bijvoorbeeld voor een split-level uitvoering te kiezen met deels een inpandig terras. Zodoende kunt u de mogelijkheid creëren vanuit uw ark zo op een SUP board of in uw boot te stappen om heerlijk het water op te gaan.

De ligplaatsen van de woonboten aan de Crooswijksebocht zijn opgenomen in het gemeentelijke bestemmingsplan. De grond (water en oever) ter plaatse is eigendom van de gemeente Rotterdam. Voor het gebruik van de ligplaats wordt op basis van een ligplaatsvergunning een bedrag aan de gemeente betaald. Voor de huidige woonboot is dat circa € 550,- per jaar, voor een nieuwe woonark van bijvoorbeeld 19 x 5,5 m is dat naar schatting circa € 800,- per jaar. Ook dient er Roerend Zaak Belasting aan de gemeente betaald te worden.

Kortom, een mogelijkheid om een nieuwe ark naar eigen wens te (laten) bouwen, met mogelijkheden om te genieten van het water, de groene omgeving en de voorzieningen die een grote stad biedt.

Heeft u interesse in deze woonboot, wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.

Voor de huidige woonboot is (vanwege de slechte staat van onderhoud) geen hyptheek mogelijk. Voor een nieuw te bouwen woonark is gewoonlijk een hypotheek mogelijk bij de Rabobank of de Triodos Bank. Bij de verkopende woonbotenmakelaar kunt u informeren naar de bijzonderheden en mogelijkheden.

Een gunstige bijkomstigheid: er hoeft bij de verkoop/levering van een woonboot geen overdrachtsbelasting betaald te worden.

Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Bij woonboten is de regelgeving en de bepaling van het aantal m2 en m3 woonruimte soms afwijkend van woonhuizen. Het aantal m2 en m3 is bij benadering vermeld. Serieuze geïnteresseerden zijn welkom om de ruimtes zelf te komen meten en ervaren.

ANDERE AANBIEDINGEN

BESCHIKBAAR

€ 495.000,-

Adres: Oude Engelenseweg 15
Plaats: 'S-HERTOGENBOSCH
Oppervlakte: 134
Kamers: 6

Bekijk dit object »

INGETROKKEN

€ 210.000,-

Adres: Inundatiekanaal 5
Plaats: WIJK BIJ DUURSTEDE
Oppervlakte: 31
Kamers: 2

Bekijk dit object »

VERKOCHT

€ 435.000,-

Adres: Veilinghavenkade 44
Plaats: UTRECHT
Oppervlakte: 110
Kamers: 6

Bekijk dit object »

  • Kluswoning